Dura
Novosti

Upravljanje parkiranjem i trajna mobilnost

Upravljanje parkiranjem i trajna mobilnost
Upravljanje parkiranjem i trajna mobilnost
Razvojna agencija Grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, u suradnji sa CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, konzorcijem projekata PUSH&PULL i EVIDENCE te Slovenskom platformom za trajnostnu mobilnost, organizirala je dvodnevnu radionicu na temu upravljanja parkiranjem.

Radionica 9.5.2016. održana je na Kampusu Sveučilišta te je bila namijenjena svim partnerima projekta i dionicima sa područja Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom radionice sudionici su imali priliku čuti iskustva dionika iz velikih europskih gradova kao što su Rotterdam i Notthingam, te vidjeti rješenja kojima su se ti gradovi poslužili u upravljanju parkingom.
Radionica održana 10.5.2016 je bila organizirana isključivo za dionike sa područja Grada te su sa na njoj obrađivali konkretni prometni i parkirni problemi u Gradu Dubrovniku. Tom prilikom predstavnici tvrtke Sanitat upoznali su partnere sa parking managementom koji se provodi na području Grada, kao i novim SMART parking pilot rješenjima koja nas čekaju u skoroj budućnosti. Poslije prezentacija, sudionici radionice su pošli u obilazak nekoliko parkirališta na području grada, kako bi uvidjeli stanje na terenu te čuli prijedloge i sugestije europskih kolega.
Sudionici obje radionice su bili istaknuti stručnjaci sa područja upravljanja parkingom; dr. Giuliano Mingardo (Erasmus University Rotterdam), dr. Aljaž Plevnik (Urbanistički institut Republike Slovenije), prof. Tom Rye (Edinburgh Napier University), te predstavnici Grada Dubrovnika, DURA-e, Sanitata i Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba.

Datum:
10.05.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X