Dura
Novosti

Konferencija „Mladi i sport u lokalnoj zajednici“

Konferencija „Mladi i sport u lokalnoj zajednici“
Konferencija „Mladi i sport u lokalnoj zajednici“
Razvojna agencija Grada Dubrovnika i VK JUG CO 9. i 10.5.2016. godine u Hotelu Valamar Dubrovnik organizirali su konferenciju „Mladi i sport u lokalnoj zajednici” u sklopu projekta „Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području- OH20-POLO” financiranog sredstvima Europske unije iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora 2007-2013., zajedno sa partnerima na projektu, vaterpolo klubovima Jadran, Primorac i Cattaro.

Konferencija je rezultat 7 održanih konzultativnih sastanaka sa predstavnicima javne uprave za sport, mlade i društvene djelatnosti općina Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle, Župa Dubrovačka, Korčula i Grad Dubrovnik, također u sklopu projektnih aktivnosti projekta OH2O-POLO.

Na konferenciji je otvoren dijalog između sportskih i djelatnika_ca javne uprave te onih koji donose odluke. Predstavljen je plan ulaganja u sportsku infrastrukturu do 2020. godine te je održana panel rasprava na temu „Učinkovitosti mjera za poticanje i razvoj sporta i integracije mladih kroz sport” na kojoj su sudjelovali pročelnik Miho Katičić, gradski vijećnik, saborski zastupnik i predsjednik povjerenstva za utvrđivanje prioritetnih projekata ulaganja u sportsku infrastrukturu, Maro Kristić, direktorica DURA-e, Andrea Novaković i savjetnik za sport iz Crne Gore, Đorđe Arnaut.

Na konferenciji su se predstavili i primjeri dobre prakse za promicanje fizičke aktivnosti diljem Hrvatske i Crne gore i održalo se predavanje na temu „Javni interes u sportu kroz uspješan sportski kolektiv”. Predstavnici iz Ministarstva znanosti obrazovanja i športa predstavili su nadolazeći natječaj i Europski tjedan sporta, a savjetnik Uprave za mlade i sport Crne Gore, Marko Begović, predstavio je aktivnosti Savjeta Europe u sportu.

Zaključci sa konferencije će se tiskati na brošure koje će biti dostupne u prostorijama DURA-e, Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i VK JUG CO.

Datum:
11.05.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X