Dura
Novosti

EUSAIR u Dubrovniku

EUSAIR u Dubrovniku
EUSAIR u Dubrovniku
Vlada Republike Hrvatske, u suradnji s Europskom komisijom, organizirala je u Dubrovniku 12. i 13. svibnja 2016. prvi Godišnji forum Strategije EU za Jadransko jonsku regiju (EUSAIR).

U sklopu Foruma organizirani su ”B2B” sastanci u suradnji sa Enterprise Europe Network (EEN), na kojima su sudjelovali i predstavnici nekoliko općih uprava EK koji su imali priliku objasniti mogućnosti uključivanja u projekte financirane iz europskih programa i inicijativa . 

Također, održana je i paralelna rasprava na tri različite tematske cjeline, a u sklopu teme ”Smart approach for a sustainable and attractive region”, u panel diskusiji sudjelovala je i direktorica DURA-e Andrea Novaković. 

Strategija EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) je oblik suradnje među državama članicama i nečlanicama EU, koja predstavlja integriranu platformu za zajedničke izazove s kojima se ove zemlje suočavaju. Države sudionice Strategije ujedno su i države Jadransko-jonske inicijative (JJI): Hrvatska, Italija, Grčka, Slovenija, Srbija, BiH, Crna Gora i Albanija .Forum je okupio ministre svih osam država sudionica Strategije, povjerenike i predstavnike EK, mjerodavna ministarstava, jedinice lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstveno-istraživačke institucije,ali i privatni sektor- veći broj malih i srednjih tvrtki,predstavnike klastera i druge relevantne ustanove. 

Forum završava 13. svibnja u popodnevnim satima, kada će biti predstavljena BlueMED inicijativa poduprta od svih zemalja sudionica Strategije te Europske komisije.

Datum:
13.05.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X