Dura
Novosti

BlueWin projekt u Zadru

BlueWin projekt u Zadru
BlueWin projekt u Zadru
U okviru projekta BlueWin financiranog iz programa Europa za građane, mjera bratimljene gradova, direktorica DURA-e, Andrea Novaković, sudjelovala je 14. svibnja 2016. na radnom sastanku zajedno s predstavnicima Grada Zadra te pridruženim partnerima Institutom ISIG iz Gorizie i predstavnicima Vijeća Europe.

Dan ranije, predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Jelena Lončarić , pročelnica Upravnog odjelai Erna Raguž-Lučić sudjelovali su na otvorenju konferencije i sastanku s partnerima na kojemu su razmijenili iskustva i probleme s kojima se susreću u zaštiti okoliša s posebnim naglaskom na zaštitu mora.

Projekt se temelji na zajedničkoj potrebi svih sudionika za podizanjem svijesti i znanja o očuvanju mora i vodenih bogatstava, upravljanju vodenim eko-sistemima i pravilnim korištenjima vodnih bogatstava, uključivanjem civilnog sektora i volontera u ekološke akcije kojima se sprječava daljnja onečišćenja plaža i mora i dr., a sve u skladu s politikama tzv. „plavog rasta”.

U projektu sudjeluje i 26 učenika iz Gimnazije Dubrovnik te njihov mentor, profesor Jasmin Deraković, koji će osim na predavanjima, radionicama i u brojnim ekološkim akcijama, sudjelovati u izradi i potpisivanju dokumenta o prijateljstvu partnerskih gradova i provođenju ekoloških aktivnosti koje se nastavljaju i u 2017. godini.

Datum:
16.05.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X