Dura
Novosti

E – mobilnost na hrvatski način

E – mobilnost na hrvatski način
E - mobilnost na hrvatski način
Promotivni događaj Grada Dubrovnika i Razvojne agencije DURA ‘E – mobilnost na hrvatski način’ održan je danas na Stradunu, a tom su prilikom ispred Luže uz zabavno-informativni program predstavljena najmodernija električna vozila; automobili, dostavna vozila, skuteri i bicikli.

Uz atraktivnog Forda iz 1908. prerađenog na električni pogon, predstavljena su dva vozila „Tuk-Tuk” poduzetnika Johna i Ante Daničića. Tvrtka Avant Car pred crkvom Sv. Vlaha izložila je Volkswagenov e-Golf „VW e-up!” i Nissan e-NV200 (caddy). 

Skuteri GO!S14 firme Govecs, te modeli E-max 110 L i Xkuty tvtke E-mocija također su izložena pred Sponzom. Dva od tri modela izloženih skutera uskoro bi se trebala naći na dubrovačkim ulicama za potrebe testne vožnje u sklopu projekta „100 električnih skutera” kojeg Grad i DURA provode u suradnji s javnim prijevoznikom Libertas. 

‘Grad Dubrovnik je ponosan što je u stanju spojiti povijest i baštinu s novim tehnologijama”, rekao je gradonačelnik Vlahušić pri otvorenju događaja. Uz zahvalu DURA-i ponovio je kako Dubrovnik želi biti jedan od prvih hrvatskih gradova u promociji i implementaciji vozila na električni pogon.

„Želimo jasno ukazati na važnost korištenja električnih vozila odnosno koncepta održive mobilnosti za Grad Dubrovnik kao grad UNESCO-ove baštine gdje je potrebna što manja emisija štetnih plinova. Vozila koriste isključivo električnu energiju za napajanje, nema goriva i gotovo su nečujna prilikom korištenja”, rekla je direktorica DURA-e Andrea Novaković. 

Gradonačelnik Vlahušić spremno se okušao u vožnji električne verzije starog Fordovog modela T, inače prvog serijskog automobila na svijetu, a zamjenik Željko Raguž isprobao je jedan od tri predstavljena električna bicikla.

Datum:
20.05.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X