Dura
Novosti

ODRŽAN „KICK OFF“ U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

ODRŽAN „KICK OFF“ U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ
ODRŽAN  „KICK OFF“ U SKLOPU  PROJEKTA SOLEZ
Sastanak partnera u sklopu projekta SOLEZ održan je 05. i 06. srpnja 2016. godine u Vicenzi (Italija) na kojem su sudjelovali svih 10 projektnih partnera iz 7 različitih zemalja, dok su Grad Dubrovnik kao projektnog partnera predstavljali djelatnici DURA-e Marko Cosmai i Tomislav Matković.

Sastanak je imao za cilj definirati osnovnu svrhu i glavne aktivnosti SOLEZ-a temeljem kojih će se na sve izraženije probleme u funkcioniranju modernog prometa gradskih područja pristupiti na inovativan i ekološki održiv način. Također, na sastanku su određene glavne smjernice za daljnji razvoj projekta u trogodišnjem razdoblju njegova trajanja te su opisani početni koraci koji će rezultirati izradom akcijskih planova za svih 8 zainteresiranih gradskih područja, što je cilj prve faze SOLEZ-a. Prednosti od ostvarivanja planiranih rezultata su prepoznate od strane svih partnera budući da će njima biti stečena važna znanja i razvijena ključna oruđa koja će se koristiti u svim narednim projektima vezanih za učinkovitije i održivo funkcioniranje prometa u gradovima.

SOLEZ je projekt financiran od strane programa „Interreg CENTRAL EUROPE”; njime je obuhvaćeno 8 funkcionalnih gradskih područja, uključujući i dubrovačko, koja međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti te nastojanje da se te aktivnosti prošire uvođenjem novih i inovativnih rješenja koja će se temeljiti na ICT pristupu. Projektom će se za svako zainteresirano gradsko područje izraditi odgovarajuća strategija u skladu s njegovim specifičnim potrebama te će se u sklopu pilot- akcije primijeniti planirana mjera. Jedan od ciljeva projekta jest i širenje postignutih rezultata među akterima na svakom gradskom području te među različitim gradskim središtima, a sve u svrhu postizanja veće suradnje na svim razinama.

Datum:
08.07.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X