Dura
Novosti

DUBROVNIK PREDSTAVLJENI U BRATISLAVI NA EU SUMITU GRADOVA I REGIJA

DUBROVNIK PREDSTAVLJENI U BRATISLAVI NA EU SUMITU GRADOVA I REGIJA
DUBROVNIK PREDSTAVLJENI U BRATISLAVI NA EU SUMITU GRADOVA I REGIJA
Europski summit gradova i regija u organizaciji Europskog odbora regija i Regije Bratislava održao se u Bratislavi (Slovačka) od 8. do 9. srpnja 2016. godine na kojem je sudjelovala i direktorica DURA-e, Andrea Novaković.

Rasprave na samitu odnose se na veliki i neiskorišteni potencijal za ulaganja na prostoru europskih regija, gradova i ruralnih područja te na mogućnostima za rješavanje prepreka koje stoje na putu tim projektima.

Kroz raspravu pod nazivom “Otvoreno povezivanje- investicije u pokretu”, Novaković je predstavila aktualni URBACT projekt “Techtown” kao i aktivnosti projekta koji se provodi posljednje dvije godine i koji je već prepoznat kao primjer dobre prakse u regiji – “Smart City Dubrovnik”.
Dvodnevni skup okupio je preko 700 nacionalnih, regionalnih i lokalnih lidera te eksperata za određene rasprave na visokoj razini, a tematski fokus ove godine bio je primarno vezan uz teme investiranja i povezivanja.

U smjeru dugoročne vizije Europskog odbora regija usvojena je Deklaracija koja će biti popraćena sveobuhvatnim akcijskim planom koji će se oslanjati na brojne dokumente koji ocrtavaju političke prioritete Odbora regija. Samit u Bratislavi se događa u ključnom momentu preuzimanja slovačkog predsjedavanja Vijećem EU.

Datum:
11.07.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X