Dura
Novosti

Savjetovanje o lokalnoj samoupravi

Savjetovanje o lokalnoj samoupravi
Savjetovanje o lokalnoj samoupravi
U organizaciji ‘Udruge gradova u Republici Hrvatskoj’ , u Rapcu je 6. i 7. srpnja 2016. održano ”Savjetovanje o lokalnoj samoupravi”, na kojem je sudjelovala i predstavnica DURA-e Nataša Mirić.

Dvodnevno savjetovanje bilo je namijenjeno predstavnicima gradova članova Udruge gradova koji su tom prilikom obrađivali teme reformi i budućnosti lokalne samouprave, pametnih i kreativnih gradova, financiranja lokalne samouprave, održivog gospodarenja otpadom te primjera dobrih praksi u povlačenju sredstava EU fondova i međunarodne suradnje. Uz ministricu Dubravku Jurlina Alibegović, pozdravne govore su održali i gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradove Željko Turk, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, gradonačelnik Labina, saborski zastupnik te predsjednik saborskog Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Tulio Demetlika.

Stručnjaci i relevantni govornici iz područja razvoja javne uprave održali su predavanja na temu reforme javne uprave i posebno lokalne samouprave , do je predstavnica DURA-e Nataša Mirić održala prezentaciju o DURA-i kao primjeru dobre prakse unutar teme ”EU priča”.

Slijedeće događanje planirano je u 2017. godini, na kojem će predstavnici lokalnih jedinica ponovno imati priliku razgovarati sa relevantnim dionicima o novostima i promjenama u funkcioniranju javne uprave.

Datum:
11.07.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X