Dura
Novosti

Na inicijativu DURE potpisan sporazum za izgradnju prve dvije e-punionice u Dubrovniku

Na inicijativu DURE potpisan sporazum za izgradnju prve dvije e-punionice u Dubrovniku
Na inicijativu DURE potpisan sporazum za izgradnju prve dvije e-punionice u Dubrovniku

Sporazum o izgradnji dvije ELEN punionice za električna vozila između HEP-a i Grada Dubrovnika potpisan je u Maloj vijećnici. Sporazum su potpisali gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Perica Jukić.

Temeljem potpisanog „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“ Grad Dubrovnik osigurat će pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP će nabaviti i ugraditi dvije punionice uz tehničku podršku Elektrojuga Dubrovnik.Gradonačelnik Andro Vlahušić uvodno je zahvalio predsjedniku Uprave HEP-a, njegovom timu, ali i svim djelatnicima na dubrovačkom području na izvrsnoj suradnji, te nizu ulaganja koja su samo u nekoliko posljednjih godina značajno unaprijedila energetsku stabilnost Dubrovnika, posebno tijekom turističke sezone.-„Zadovoljstvo mi je što smo danas, na 160. rođendan Nikole Tesle, ponovno u Dubrovniku kako bismo potpisali sporazum o izgradnji prve dvije ELEN punionice za električna vozila u Dubrovniku što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju kvalitete turizma u Gradu“, rekao je Perica Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d..Direktorica Dubrovačke razvojne agencije DURA Andrea Novaković otkrila je kako će se prva punionica nalaziti na Putu Iva Vojnovića, na parkingu kod zgrada „Solidarnosti“, a druga na spoju Ulice Dr. Ante Starčevića i Vukovarske ulice, pored zgrade Suda. Podsjetila je i na skoru realizaciju projekta dijeljenja električnih skutera na kojem DURA i Grad Dubrovnik također surađuju s HEP-om.Potpisivanju sporazuma nazočili su i Zvonimir Mataga, direktor Elektrojuga Dubrovnik, Mato Mišković, direktor Pogona HE Dubrovnik, Vladimir Sabo, član tima za e-mobilnost HEP-a, te Marko Cosmai, stručni suradnik u DURA-i.Ukupna vrijednost investicije za obje lokacije iznosi 140.000 kuna. Na jednoj punionici bit će moguće istodobno puniti dva vozila, s načinom punjenja AC mode 3 type2, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o vrsti i stanju baterije vozila. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionice će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja punionica. HEP je do sada u Hrvatskoj postavio 21 javnu ELEN punionica i to po jednu u Jastrebarskom, Krapini, Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji, a Križevci, Vodice i Metković (se nalazi u probnom radu), četiri u Osijeku i tri u Varaždinu s AC punjačima (2×22 kW), te pet ultrabrzih punionica (snage 50 kW DC i 43 kW AC) u Koprivnici.

Datum:
11.07.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X