Dura
Novosti

Iskaz interesa za natječaj Podrška razvoju Centara kompetencija

Iskaz interesa za natječaj Podrška razvoju Centara kompetencija
Iskaz interesa za natječaj Podrška razvoju Centara kompetencija
Ministarstvo gospodarstva objavilo je Javni poziv za iskaz interesa potencijalnih prijavitelja na budući natječaj Podršku razvoju Centara kompetencija s ciljem poboljšanja inovacijskog okruženja i povećanja aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru.

Ovaj Poziv se odnosi na iskaz interesa potencijalnih prijavitelja s ciljem stvaranja Liste prijavitelja koji će se onda moći prijaviti na ograničeni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava. 

Prihvatljive aktivnosti se odnose na provedbu razvojno istraživačkih projekata i ulaganje u istraživačku infrastrukturu. 

U natječaju najniži iznos po projektu koji se može dodijeliti iznosi oko 7,4 milijuna kuna, a najviši 112,2 milijuna kuna. 

Prihvatljivost prijavitelja se odnosi na različite modele Centara kompetencije u kojem prijavitelj na natječaj unutar tih Centara kompetencija može biti:

1. Organizacija za istraživanje i širenje znanja (izuzev javnih znanstvenih organizacija upisanih u Registar Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta) koja je registrirana u RH 

2. Potencijalni prijavitelj je ovlašteni punomoćnik zajednice prijavitelja koji ima sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u RH 

3. Potencijalni prijavitelj je pravni subjekt koji vodi Inovacijski klaster (organizacija klastera) koji ima sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u Republici Hrvatskoj 

4. Potencijalni prijavitelj je pravni subjekt (jedinice lokalne/regionalne samouprave, gospodarska udruženja: Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, i poduzetničke potporne institucije) isključujući poduzetnike, koji ulaže u istraživačku infrastrukturu i ima sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u RH 

Prihvatljiv prijavitelj u svim modelima CEKOM-a mora biti član hrvatskog klastera konkurentnosti – dokazuje se potvrdom da je Prijavitelj član jednog ili više hrvatskih klastera konkurentnosti.

Prihvatljivi partneri (za gore navedene prijavitelje pod 1. 2. i 3.) su poduzetnici, javne znanstvene organizacije upisane u Upisnik znanstvenih organizacija i ostale organizacije za istraživanje i širenje znanja. 

Detalji Poziva za iskaz interesa nalaze se na stranicama strukturnifondovi.hr (http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1194). 

Rok za iskaz interesa je do 18.10.2016

Datum:
23.08.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X