Dura
Novosti

URBACT Summer University

URBACT Summer University
URBACT Summer University
URBACT Summer University ove se godine održao u nizozemskom gradu Rotterdamu od 23. do 26. kolovoza te je namijenjen isključivo projektnim partnerima svih projekata odobrenih za provedbu u sklopu URBACT III programa Europske unije, Mreže za planiranje.

Budući da je DURA partner u čak dva projekta „2nd CHANCE” i „TECH TOWN”, na ljetnoj školi sudjelovali su predstavnici DURA-e, Grada Dubrovnika i Gradskog vijeća.

Rezultat i krajnji cilj sudjelovanja na ovom događaju je osnaživanje kapaciteta koji će raditi na izradi uspješnih akcijskih planova i suočavanju s urbanim izazovima, kroz uključenost svih donositelja odluka (integrirani pristup) i svih dionika (participativni pristup). Projekti odobreni u sklopu URBACT III programa općenito mnogo pažnje usmjeravaju na razmjenu iskustava na međunarodnoj razini te na jačanju kapaciteta timova koji provode projekte. Tako su tijekom trodnevnog programa projektni timovi sudjelovati na brojnim tematskim radionicama tzv „policy lab-ovima”. Radilo se u malim grupama na primjeru virtualnog grada i razvijala konkretna rješenja problema. Radionice su bile podijeljene na 5 tematskih „labova”: 1) poduzetništvo i novi poslovni modeli europskih gradova; 2) zapošljavanje i vještine urbanih ekonomija, 3) gradske četvrti – fizička i funkcionalna regeneracija, 4) urbana održivost u energetici, prehrambeni sustavi, povezivanje ljudi, tehnologija, 5) društvena kohezija i raznolikost – borba protiv nejednakosti u urbanim područjima.

U svakoj pojedinoj grupi istraživao se inovativni pristupi upravljanja, dobre prakse i efikasni alati za uključivanje dionika, analizu izazova, njihovo preoblikovanje u rezultate i aktivnosti te mjerljiv učinak. Dodatna vrijednost ovakvih susreta je i činjenica kako su osim naših predstavnika na Urbact Summer Universityu prisustvovali i predstavnici svih projekta odobrenih ove godine. Sudjelovanje na URBACT Summer Universityju predviđeno je unutar svakog projekta i financira se iz proračuna druge faze provedbe istih, odnosno iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više na linku: http://www.university2016.urbact.eu/

Datum:
29.08.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X