Dura
Novosti

Sastanak s ministricom Dubravkom Jurlinom Alibegović

Sastanak s ministricom Dubravkom Jurlinom Alibegović
Sastanak s ministricom Dubravkom Jurlinom Alibegović
Sastanak na temu uključivanja Dubrovnika u europski projekt “Smart City Model” održan je 16. rujna s ministricom uprave Republike Hrvatske Dubravkom Jurlinom Alibegović na kojem je sudjelovala direktorica Dura-e Andrea Novaković.

Direktorica DURA-e i zamjenik Gradonačelnika Željko Raguž predstavili su dosadašnje projekte i pilot projekte koje je pokrenuo Grad Dubrovnik u sklopu projekta Smart City.

Raguž je istaknuo kako se većina projekata pokazala izrazito uspješnima i korisnima kako za same građane, goste Dubrovnika tako i za javne tvrtke te da se ostvarila znatna ušteda energije i financijskih sredstava.

Direktorica DURA-e Andrea Novaković istaknula je kako su svi dosadašnji projekti maksimalno prilagođeni novim tehnologijama, a na njihovom razvoju nastavlja se raditi i dalje.

Ministrica Dubrovaka Jurlina Alibegović istaknula je kako je upravo financijski aspekt i aspekt uštede energije jedan od ciljeva Smart City projekta, a Dubrovnik koji već primjenjuje neka od pametnih rješenja u pružanju usluga građanima, poduzetnicima i turistima ide u najboljem smjeru učinkovitog inovativnog upravljanja u određenim područjima urbanog razvoja.

Podsjetimo, od 2007. do danas istraživački tim TU Wien je razvio četiri verzije Smart City modela, koji se uspješno primjenjuje u nizu europskih gradova različite veličine.

Datum:
16.09.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X