Dura
Novosti

NOVE PRILIKE ZA PODUZETNIKE

NOVE PRILIKE ZA PODUZETNIKE
NOVE PRILIKE ZA PODUZETNIKE
Čakovečka udruga ACT Grupa predstavila je novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima „Pokreni nešto svoje” te ujedno i otvorene prijave na natječaj.

Program „Pokreni nešto svoje” namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva do 80.000 kuna.

„Jedan od ključnih izazova s kojima se susreću mikro poduzetnici je otežan pristup financiranju za poduzetničke aktivnosti, odnosno nedostatak sredstava za ulaganje i razvoj, istraživanja, obrazovanje i infrastrukturu. Ovaj program pomaže konkretne i jasne projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće ili neki određeni segment poduzeća”, rekao je na predstavljanju Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

“Dodatne bodove će dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Prednost će imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine” naglasio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80.000,00 kuna.

Prijave za natječaj otvorene su do 12. prosinca 2016. godine do 12 sati. Rezultati natječaja će biti objavljeni do 28. veljače 2017. na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr, a početak provedbe projekata je 1. travnja 2017.

Više informacija možete vidjeti putem;

web

facebook

youtube

Datum:
17.10.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X