Dura
Novosti

URUČENI CERTIFIKATI POMOĆNICIMA U NASTAVI

URUČENI CERTIFIKATI POMOĆNICIMA U NASTAVI
URUČENI CERTIFIKATI POMOĆNICIMA U NASTAVI
Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić u četvrtak, 27. listopada u prostorijama DURA-e uručila je certifikate o stručnoj osposobljenosti novim asistentima za rad s učenicima s teškoćama u razvoju, polaznicima edukacije „Asistenti u nastavi”.

Zamjenica Šimac Bonačić izrazila je ponos uspjehom suradnje Grada, DURA-e, osnovnih škola i polaznika edukacije te dodala kako je ipak najveće zadovoljstvo kod roditelja djece koja imaju potrebu za asistentom.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske je i ove godine dodijelio Gradu Dubrovniku 688.873,07 kuna bespovratnih sredstava u okviru poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II”. Uz asistente koje po projektu priznaje Ministarstvo, Grad Dubrovnik je osigurao sredstva za dodatnih 12 asistenata za 12 učenika za koje je Povjerenstvo ocijenilo kako su potrebni.

Program pomoćnika u nastavi već se godinama kontinuirano provodi u svim dubrovačkim osnovnim školama, a uz pomoć Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e koja sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije. U ovoj školskoj godini angažirano je 21 pomoćnik/ca u nastavi za rad s 21 učenikom/com s teškoćama u razvoju.

Asistentice u nastavi Elizabet Di Reda, Marina Grabovac, Ana Jančić, Katarina Mihović, Petra Popović, Ana Žerovnik, Marijana Carević Soko, Lejla Adžem, Suzana Martinović, Irena Miloglav, Ana Mešković, Almira Tomašević, Marija Primić, Anđelka Bošnjak, Stojanka Karl, Sandra Butigan, Lucija Šimunović i Andrijela Kulaš dobitnice su novih certifikata.

Datum:
28.10.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X