Dura
Novosti

ODRŽANA RADIONICA “SMART CITY PERSPEKTIVA”

ODRŽANA RADIONICA “SMART CITY PERSPEKTIVA”
ODRŽANA RADIONICA
Razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Tehničkim sveučilištem u Beču (TU Wien) organizirali su radionicu pod nazivom: “Smart City perspektiva: urbani razvoj vođen pametnim inovacijama” 8. prosinca 2016 godine u Dubrovniku.

Na početku same radionice okupljene je pozdravio domaćin radionice gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić ističući kako je implementacija pametne tehnologije u svakodnevni život veliki izazov, ali prednosti koje nosi sa sobom su neupitne.

Na održanoj radionici osim samog koncepta pametnih gradova razgovaralo se i strategijama razvoja pametnog grada s područja turizma, okoliša, prometa, izgradnje, energetike te komunalnog gospodarstva.

Grad Dubrovnik izrazio je spremnost za realizacijom Smart City projekta u suradnji s Tehničkim sveučilištem u Beču (TU Wien) koji bi operativno provodila DURA.

Cilj provođenja projekta, koji bi s realizacijom započeo 2017. godine, je prikupljanje podataka i pokazatelja iz različitih sektora kao što su turizam, okoliš, promet, energetika i slično, a sve u cilju dobivanja cjelovite slike o kvaliteti života i uslugama koje se pružaju.

Datum:
08.12.2016
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ARDUINO ZA POČETNIKE

Dura

RAZVOJ iOS APLIKACIJE

Dura

PREDSTAVLJENI BROJAČI ZA BROJANJE PJEŠAKA, U FUNKCIJI 116 KAMERA NA PODRUČJU DUBROVNIKA

Dura

BESPLATNE „TECH RADIONICE“

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X