Dura
Novosti

NAJAVA NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE

NAJAVA NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE
NAJAVA NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta najavilo je dva nova natječaja za male i srednje poduzetnike – natječaj “Internacionalizacija poslovanja MSP-ova” koji se očekuje krajem 2016. godine i „Certifikatom do tržišta” koji se očekuje početkom 2017. godine.

Internacionalizacija poslovanja MSP-ova

Predmet poziva bit će jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova povećanjem mogućnosti predstavljanja proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici i mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Cilj poziva bit će povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijava, a za ovaj Poziv osigurano je 5.000.000 eura za razdoblje 2016. – 2018.

Najviša dopuštena ukupna vrijednost prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga bit će 750.000,00 HRK, dok će najniža dopuštena vrijednost biti 50.000,00 HRK.

Maksimalan intenzitet potpore po ovom Pozivu iznosit će 50 %.

Više informacija o ovom najavljenom natječaju mogu se pronaći na linku.

Certifikatom do tržišta

Cilj ovog poziva bit će pružanje potpore malim i srednjim poduzetnicima za uvođenje i uporabu međunarodno priznatih certifikata kako bi im se olakšao pristup tržištima, a s ciljem povećanja izvoza i njihove konkurentnosti.

Prihvatljivi prijavitelji bit će mikro, mala ili srednja poduzeća.
Najviši iznos bespovratnih sredstava će biti 200.000,00 EUR (preračunato u HRK), a najniži 15.000,00 HRK.

Maksimalan intenzitet potpore:
•mikro poduzeća: do 85%
•mala poduzeća: do 65%
•srednja poduzeća: do 45%

Prihvatljive aktivnosti:
•troškovi testiranja proizvoda s ciljem utvrđivanja udovoljava li proizvod specifičnim zahtjevima određenog certifikata/potvrde,
•troškovi pripreme propisane tehničke dokumentacije (tehnički file koji prati spis) ukoliko isti priprema vanjski pružatelj usluge izrade tehničke dokumentacije,
•prijevod tehničke dokumentacije na strani jezik ukoliko se traži certifikat na stranom jeziku,
•troškovi transporta proizvoda do tijela nadležnog za testiranje i certificiranje,
• troškovi potvrđivanja sukladnosti proizvoda od strane tijela ovlaštenih za certifikaciju i ispitivanje,
• troškovi u svezi s ispunjavanjem uvjeta informiranja i vidljivosti, u skladu s točkom 5.6 Uputa

Više informacija o ovom najavljenom natječaju mogu se pronaći na linku.

Datum:
16.12.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X