Dura
Novosti

DURA – USPJEH PROJEKATA ZA MALE PODUZETNIKE

DURA – USPJEH PROJEKATA ZA MALE PODUZETNIKE
DURA - USPJEH PROJEKATA ZA MALE PODUZETNIKE
U razdoblju od 2015. do 2016. Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA uspješno je sudjelovala u pripremi dva projekta u sklopu Programa ruralnog razvoja, a za OPG OSTOJIĆ TOMO i OPG KRSTIČEVIĆ KLAUDIA.

Projekti u vrijednosti 601.200,00 kuna su odobreni te će sredstva biti dodijeljena spomenutim OPG-ovima na korištenje.

Korisniku OPG Ostojić Tomo iz Ploča u Dubrovačko-neretvanskoj županiji isplaćeno je 226.189,96kuna za ulaganje u modernizaciju pogona za preradu smokve odnosno opremanje postojećih objekata.  Isplatu je obavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na osnovi odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršeno ulaganje u sklopu operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”.

OPG Ostojić je certificirano ekološko gospodarstvo za proizvodnju ekoloških svježih smokava i proizvoda od svježih i suhih smokava. Zahvaljujući mogućnosti ostvarivanja financijske potpore iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske uvelike bi pomogla u poticanju i proširenju postojećeg poslovanja, g. Ostojić se odlučio na ulaganje u modernizaciju pogona za preradu smokava jer su tijekom godina zbog promjena zahtjeva uočeni mnogi nedostaci postojeće linije. Ovim projektom ostvareno je ulaganje OPG-a Ostojić u novu opremu kako bi se povećali kapaciteti prerade i proširila lepeza proizvoda te osiguralo zapošljavanje djelatnika tijekom cijele godine.

Prva rata potpore će uskoro biti isplaćena i OPG-u Krstičević Klaudia. Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prve korisnike. Isplata je u okviru mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” a iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” u kunskoj protuvrijednosti od 50.000 €.

OPG Krstičević je gospodarstvo u prijelaznom razdoblju ekološke poljoprivrede za proizvodnju i preradu mandarina. Klaudia Krstičević je zajedno sa svojom obitelji odlučila krenuti u sveobuhvatni razvoj svog gospodarstva ostvarivanjem financijske potpore iz Programa ruralnog razvoja, gđa. Krstičević se odlučila na ulaganje u modernizaciju gospodarstva kupnjom mehanizacije, kupnjom zemljišta i podizanja novog nasada mandarina, ulaganje u navodnjavanje i vizualni identitet samog gospodarstva.Trenutno su otvorena i dva nova natječaja u okviru Mjera ruralnog razvoja i to javni poziv za provedbu podmjere 6.1 “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” provedba tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”, potpora iznosi do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, 376.840,00 kuna po korisniku (50.000 EUR-a) te natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”, provedba tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” u okviru kojeg potpora iznosi do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, 113.389,50 kuna po korisniku (15.000 EUR-a).

Za više informacija vezano za Mjere ruralnog razvoja na raspolaganju je tim DURA-inog Agrobiznis i poduzetničkog centra: Mia Hrnić i Marijana Puljas, a javit se možete na telefone 020/640-275, 020/640-271 ili mailom na mhrnic@dura.hr te mpuljas@dura.hr.

Datum:
07.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X