Dura
Novosti

PRIKLJUČITE SE I VI DANU BICIKLIZMA U DUBROVNIKU

PRIKLJUČITE SE I VI DANU BICIKLIZMA U DUBROVNIKU
PRIKLJUČITE SE I VI DANU BICIKLIZMA U DUBROVNIKU

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA priključila se nacionalnoj akciji Sindikata biciklista te poziva sve zainteresirane građane da u petak 10.02.2017.g u što većem broju koriste svoje bicikle za prijevoz do posla.

Akcija globalnog karaktera „Dan zimskog bicikliranja na posao“ je prvi put pokrenuta u Kanadi prije 5 godina, a među hrvatskim gradovima istaknuto mjesto drži Grad Zagreb koji je debitirao u 2015. godini te postao prvi grad u svijetu po broju biciklista koji su se odazvali događanju.

Cilj akcije je sudjelovanje što većeg broja vozača kako bi ukazali na  prednosti koje proizlaze iz korištenja bicikli u odnosu na vozila koja se pokreću na fosilna goriva.

Građani se za sudjelovanje mogu prijaviti putem web stranice www.winterbiketoworkday.org ispunjavanjem kratke ankete.

Također, ova akcija u skladu je s aktivnostima europskog projekta „MOTIVATE“ kojeg provodi Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om.

Projekt predstavlja još jednu inicijativu čiji je cilj kroz aktivnu participaciju lokalnih stanovnika i posjetitelja odgovoriti na sve poteškoće koje terete gradske prostore i predstavljaju prepreku za daljnji urbani razvoj.

Projektom je obuhvaćeno 6 gradova na području 5 zemalja (Cipar, Hrvatska, Italija, Grčka i Portugal uključujući i gradsko područje samog Dubrovnika). Sve te gradske centre međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti, ali i niz zajedničkih problema u odvijanju gradskog prometa, karakterističnih za gradove sredozemnog područja, od kojih je najznačajniji intenzifikacija broja dnevnih putnika za vrijeme ljetne sezone.

Datum:
09.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X