Dura
Novosti

4. Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku

4. Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku
4. Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku
Sveučilište u Dubrovniku po 4. put organiziralo je Dan karijera – događaj na kojem se uspješni poslodavci predstavljaju studentima u želji za boljom povezanošću koja je usmjerena ka budućnošću i potencijalnom zaposlenju studenata Sveučilišta u Dubrovnik.

Ovogodišnja tema je bila: “Kako pokrenuti vlastiti posao?”, a glavna panel diskusija, na kojoj je jedan od panelista bila i direktorica DURA-e Andrea Novaković, bila je usmjerena upravo ovom pitanju. Cilj je bio motivirati studente na pokretanje vlastitog posla kao i ukazati im na to koje su najčešće greške koje poduzetnici u početku svog poslovanja rade.

Ostali panelisti bili su poduzetnik i investitor Saša Cvetojević, voditelj ljudskih resursa tvrtke ‘Rimac automobili’ Aco Momčilović, vlasnica agencije ‘Ciceron komunikacije’ Mirela Španjol Marković, vlasnik uspješne tvrtke ‘Locodels’ Stevica Kuharski. Moderatorica diskusije bila je Ana Šimunović iz tvrtke Ciceron komunikacije.

Direktorica DURA-e je studentima ukazala na usluge i pomoć koju im DURA može pružiti prilikom pokretanja vlastitog posla, kao i mogućnostima financiranja poduzetničkih projekta iz EU fondova.

Nakon uvodne panel-diskusije, studenti su se podijeliti po odjelima i vlastitim interesima slušali stručnjake iz svojega područja studija. Ukupno pet panel-diskusija privuklo je brojne poslodavce iz Dubrovačko-neretvanske županije, ali i šire, koji su, uz to što su studentima pokušali pomoći u razvoju karijere, imali priliku i s njima razgovarati individualno te one najbolje odabrati za stručnu praksu ili zaposlenje.

Datum:
17.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X