Dura
Edukacije

Arduino za početnike

Arduino za početnike
Arduino za početnike

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia i CITYOS fondacijom organizira niz od četiri TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Prva radionica „Arduino za početnike“ održati će se u dva termina i to 18. i 19. veljače 2017. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).

Radionica koja će se održati 19. veljače 2017. godine namijenjena je srednjoškolskom uzrastu, a 18. veljače 2017. studentima i ostalim mladim osobama.

Na radionici će polaznici naučiti kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici će izraditi prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.

PROGRAM RADIONICE „Arduino za početnike“;

Korak 1: IoT osnove – što je zapravo IoT i gdje ga sve možete koristiti ?

Korak 2: Arduino osnove – kako koristiti Arduino – ograničenja i mogućnosti ?

Korak 3: LED i spajanje osnovne elektronike

Korak 4: Upoznavanje sa senzorima koji su dostupni za radionicu i njihovo

povezivanje s  Arduinom

Korak 5: Izrada prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu

svjetla ili otključavanje vrata

Korak 6: Demonstracija napravljenog

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.

Letak možete preuzeti ovdje.

Predavači na radionici su; Nikša Vlahušić, voditelj Smart City projekta u Razvojnoj agenciji DURA-i te Robert Kalačić  i Petar Matuško osnivači startup-a Universal Industries d.o.o. koji su realizirali projektSmart parking“ na parkingu ispod Žičare te osmislili i proveli projekte „Smart Park“ – pametni sustav navodnjavanja i  „Solarne Klupe“, a sve bazirano na IoT tehnologiji.

Prijave se zaprimaju na email: mpuljas@dura.hr ili putem telefona 020/640-271 najkasnije do 16. veljače 2017.g

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X