Dura
Novosti

Potpisan ugovor o suradnji DURA-e i RIT CROATIA

Potpisan ugovor o suradnji DURA-e i RIT CROATIA
Potpisan ugovor o suradnji DURA-e i RIT CROATIA
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s američkim koledžom RIT Croatia i CITYOS fondacijom organizira i provodi program neformalnog obrazovanja u području najsuvremenijih tehnologija.

Riječ je se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama učenika i studenata neovisno o razini predznanja. Ukupno će se organizirati osam radionica na teme Arduino za početnike, razvoj IOS aplikacija, škola letenja i programiranja drona te kako napraviti pametni sustav navodnjavanja.

Prva radionica održava se danas i sutra u prostorijama gradske razvojne agencije u Smart City labu, opremljenom je najsuvremenijom tehnologijom, a na radionici trenutno sudjeluje 20 polaznika.

Uoči početka radionice, Sporazum o suradnji jutros potpisali Andrea Novaković, direktorica DURA-e i Donald Hudspeth, dekan RIT Croatia.

Novaković je tom prilikom iskazala zadovoljstvo programom koji se provodi te navela da je suradnja RIT Croatia i DURA-e primjer izvrsne suradnje javnog i privatnog sektora, a na dobrobit lokalne zajednice. Istaknula je kako su radionice otvorene i besplatne za sve studente i učenike, ne samo za one koji pohađaju RIT te kako će se odvijati do kraja ožujka.

Dekan RIT Croatia, Donald Hudspeth kazao je kako je ovo nastavak dosadašnje suradnje sa DURA-om te kako je ovaj tip edukacije ukorak s obrazovnim trendovima kakve RIT implementira u svoj kurikulum. Dodao je i kako će podržati sve daljnje ideje koje će proizaći sa ovih radionica te kako se suradnja može u budućnosti i proširiti na druge projekte.

Datum:
20.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X