Dura
Edukacije

Kako napraviti pametni sustav navodnjavanja

Kako napraviti pametni sustav navodnjavanja
Kako napraviti pametni sustav navodnjavanja

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia i CITYOS fondacijom organizira niz od četiri TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Radionica će se održati u dva termina i to 25. i 26.ožujka 2017. godine u prostorijama DURA-e Branitelja Dubrovnika 15, 20000, Dubrovnik).

Na radionici će polaznici naučiti kako uzgojiti biljke u automatiziranom hidroponičkom okruženju bez klasičnih metoda vrtlarstva. Na ovoj radionici polaznici će apsolvirati sve faze razvoja od sjemena, preko uspješnog uzgoja bilja pa sve do berbe, uz programiranje mikrokontrolera i upotrebu senzora.

PROGRAM

Korak 1:  Uvod u programiranje pomoću mikrokontrolera

Korak 1:  Upoznavanje sa senzorima i opremom koja će se koristiti na radionici a to

su: Senzor temperature; Senzor vlažnosti; Vodena pumpa; Zračna pumpa;

Senzor za nivo vode; Mjerač protoka; Ventili; Releji i AC

Korak 3: Sadnja, rast i prinos pomoću automatiziranog hidroponičkog sustava

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.

Letak možete preuzeti ovdje.

Predavač na radionici

Emir Memisevic, osnivač „Royal Jelly Memisevic“

Emir se bavi pčelarstvom već 10 godina i jedan je od najpoznatijih uzgajivača pčela u Bosni i Hercegovini. Jedan je od inicijatora „ BEE happy“ projekta u sklopu HUB-a 387. Uz podršku  “USAID/SIDA/FARMA Project” Emir razvija kompletan sustav za praćenje količine meda i omogućuje pčelarima pristup podatcima u stvarnom vremenu. Emir je također bio jedan od finalista na GIST Tech-I natjecanju s projektom www.medobar.com te ima više o 10 godina iskustva u provođenju edukacija.

Dubravko Jakovljević – Universal industries d.o.o.

Trenutno studira na Sveučilištu u Dubrovniku smjer Akvakultura. U slobodno vrijeme predaje na radionicama robotike i Arduino programiranja. Jedan je suorganizatora   openSUSE konferencije 2013. Sudjelovao je na hackathonu 2015 godine nakon čega i počinje suradnja s startupom Universal industries d.o.o. te je  jedan je od kreatora projekta Smart Parking, Smart Park i Solana klupa. Dubravko je zaljubljenik u astronomiju i znanost općenito, voli putovati, a ostatak slobodnog vremena provodi uz knjige.

Prijave se zaprimaju na email: mpuljas@dura.hr ili putem telefona 020/640-271 najkasnije do 23. ožujka 2017.g

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X