Dura
Edukacije

“ISPITAJ SVOJU IDEJU, STVORI POSLOVNI MODEL”

“ISPITAJ SVOJU IDEJU, STVORI POSLOVNI MODEL”

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA nastavlja sa Startup Akademijom.  Ovaj put organizira besplatnu radionicu Ispitaj svoju ideju – stvori poslovni model“ koja će se održati u dva termina, 22. i 29. travnja 2017. godine u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Besplatna interaktivna radionica namijenjena je osobama koje imaju vlastitu poslovnu ideju te su spremani na interakciju  i dijeljenje ideje s ostalim polaznicima .

Mnogi poduzetnici često se upuštaju u poslovni pothvat bez objektivne ideje o svojim kupcima, već na temelju svojih pretpostavki koje ne moraju uvijek biti točne.

Da bi se smanjili takvi rizici, potrebno je prvo otkriti tko su nam kupci, napraviti analizu njihovih potreba, zatim stvoriti svoje kupce i tek onda izgraditi svoje poduzeće s odgovarajućim poslovnim modelom, a upravo te teme će polaznici s voditeljima obrađivati na radionici.

Prva edukacija obuhvaća modul 1:

Modul 1

  • Platno poslovnog modela
  • Platno tržišno-proizvodnog sklada
  • Dizajniranje testova za vrednovanje ideje
  • Razvoj persone

Druga edukacija obuhvaća modul 2:

Modul 2

  • Analiza Porterovih 5 sila
  • PEST analiza
  • Swot analiza

Radionica će trajati od 10:00 – 15:00 sati. Kroz ovu radionicu polaznike će voditi g. Tomislav Krišto (vlasnik tvrtke „Štreberaj“) i g. Stjepan Srhoj (asistent na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Sveučilište u Dubrovniku).

Tomislav Krišto je diplomirani ekonomist, rođen je i živi u Zagrebu čitav život. U ranim studentskim danima učlanjuje se u studentsku udrugu HSA (Hrvatska studentska asocijacija) gdje prvo kao novinar piše za studentski časopis Manager. Zatim se učlanjuje u tim međunarodne suradnje gdje postaje voditelj projekta „International week“. Na drugoj godini fakulteta postaje demonstrator na katedri za statistiku i zapošljava se u Američkom veleposlanstvu u odjelu za trgovinsku razmjenu i promociju američkog izvoza u RH.

Na završnoj godini fakulteta zajedno s kolegama Stjepanom Srhojem i Tomislavom Rasonjom osvaja rektorovu nagradu, a potom sudjeluje kao koautor na nekoliko znanstvenih radova u području ekonomije.

Na apsolventskoj godini otvara poduzeće za edukaciju i usavršavanje studenata pod nazivom „Štreberaj“, a godinu dana poslije osniva s timom zaposlenika informativno-savjetodavnu web stranicu www.referada.hr za pomoć svim studentima Ekonomskog fakulteta pri učenju i informiranju.

Stjepan Srhoj je također diplomirani ekonomist rođen i živi u Dubrovniku.  Trenutno je asistent na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Dubrovniku , a prije toga je radio kao službenik za programe i vezu u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL). Također pomaže u vođenju obiteljskog kampirališta u Lovištu na poluotoku Pelješcu.

Tijekom studija dobio je ERASMUS stipendiju te proveo semestar u Münchenu, Njemačkoj. Stjepan je također uspješno pohađao ljetnu školu na „London School of Economics and Political Sciences“. Osim međunarodnog obrazovnog iskustva, sudjelovao je na „Work and Travel USA“ programu, osvojio studentsku nagradu za rješavanje poslovnih problema na „Case Study Competition-u“, rektorovu nagradu u kategoriji studentskih znanstvenih radova i nagradu za studentski rad na temu rodne problematike. Trenutno pohađa doktorski studij na prestižnom Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, smjer ekonomija s fokusom na ekonometriju.

Objavio je više od 10 znanstvenih i stručnih radova na temu poduzetništva, a neki od izdavača obuhvaćaju „The Organisation for Economic Co-operation and Development“ (OECD), SEECEL, „World Review of Entrepreneurship“, „Management and Sustainable Development“, Ekonomsku Misao i Praksu, Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i druge.

Prijavit se možete putem emaila: mpuljas@dura.hr ili putem telefona 020/640-271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X