Dura
Novosti

DENTOLOGIX NAJBOLJI HRVATSKI STARTUP NA SEEDSTARS NATJECANJU U DUBROVNIKU

DENTOLOGIX NAJBOLJI HRVATSKI STARTUP NA SEEDSTARS NATJECANJU U DUBROVNIKU
DENTOLOGIX NAJBOLJI HRVATSKI STARTUP NA SEEDSTARS NATJECANJU U DUBROVNIKU
Startup Dentologix osvojio je hrvatsko izdanje Seedstars World natjecanja i predstavljat će Hrvatsku na Seedstars Summitu u Švicarskoj gdje će se imati prilike natjecati za do 1 milijun dolara vrijednosti ulaganja u kapitalu.

Seedstars World, globalno natjecanje za poduzetnike početnike (startup tvrtke) za tržišta u razvoju i brzo rastuću startup scenu, uspješno je održalo svoje hrvatsko izdanje Seedstars Dubrovnik 6. i 7. svibnja 2017. godine u hotelu Dubrovnik Palace na kojoj je DURA bila „comunity partner“.

Događaj se održao u nedjelju u hotelu Dubrovnik Palace uz potporu lokalnog domaćina Dalmatia Aeterna a u sklopu međunarodne konferencije o tehnologiju u poduzetništvu Techne Summit. Šest startup tvrtki je predstavilo svoje ideje ispred panela sudaca.

Pobjednik Dentologix, B2B tržnica za usluge dentalnog tehničkog laboratorija, izabran je za najbolji startup u Hrvatskoj zbog svog rješenja. “Jako sam uzbuđen zbog pobjede! Ovo je bilo moje prvo izlaganje na pozornici i bilo je nevjerojatno iskustvo, pogotovo pred ovako visoko kvalificiranim žirijem kakav je na Seedstars Dubrovnik natjecanju. Vrlo sam zahvalan za ovu priliku, te se jako radujem odlasku u Švicarsku!”, izjavio je Dario Pozder, osnivač Dentologixa.

Kao dio nagrade, Dentologix će sudjelovati na Seedstars Summitu, koji će se održati u travnju 2018. u Švicarskoj. Radi se o training programu koji će trajati tjedan dana, a na kojem će imati priliku upoznati ostalih 65 pobjednika kao i ulagače i mentore iz cijelog svijeta. Završni dan Summita će biti posvećen izlaganju pred publikom od 1000 sudionika i s mogućnosti za osvajanje do 1 milijun dolara ulaganja u kapitalu.

Pointers sa svojim osobnim turističkim digitalnim vodičem osvojio je drugo mjesto, a Pleema, ( startup iz Dubrovnika) brodska online zajednica koja olakšava rezerviranje brodova putem interneta, zauzela je 3. Mjesto. Startupi koju su se natjecali su:

  1. SightRun — platforma za trčanje i razgledavanje
  2. Nebooha — platforma koja pomaže iseljenicima ostvariti dodatne prihode za kućanstvo povezujući ih s ostalim iseljenicima kojima nedostaje domaća kuhinja
  3. Pointers — osobni turistički vodič s digitalnom bazom podataka raznih destinacija
  4. Pleema — brodska online zajednica koja olakšava rezerviranje brodova putem interneta
  5. Dentologix — QA alat i B2B tržnica za usluge dentalnog tehničkog laboratorija poduprta snažnim CRM-om
  6. Parklio — rješenje za pametno parkiranje koje sprječava neovlašteno parkiranje i omogućuje rezervaciju parking mjesta u stvarnom vremenu

Mentori na Seedstars Dubrovnik natjecanju bili su Dražen Nikolić — Direktor zagrebačke podružnice Founder Instituta, Kristijan Ravnić – koordinator projekata, Startup Factory Zagreb, Augustin Jarak — Startup Generalist, Razvojni inženjer ekosustava za hrvatske startup-ove, Agahuseyn Ahmadov i Daria Golikova — Seedstars World suradnici za Centralnu i Istočnu Europu..

Članovi žirija bili su Tarek El Kady — Osnivač i predsjednik odbora Techne Summita, Fadi Bishara –  Osnivač i CEO za Blackbox, Gary Whitehill — Futurist of Now, Entrepreneur Week & The Relentless Foundation, Agahuseyn Ahmadov — Seedstars World suradnik za Centralnu i Istočnu Europu.

Datum:
08.05.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X