Dura
Projekti

SMART CITY DUBROVNIK 2020

SMART CITY DUBROVNIK 2020
SMART CITY DUBROVNIK 2020

NOSITELJ: DURA

PARTNERI: Grad Dubrovnik, RIT, Sveučilište u Dubrovniku, Informatički klub Futura

VRIJEME PROVEDBE: 2014. – 2020.

FINANCIRANJE: Grad Dubrovnik

logo SC.jpg

Projekt “Smart City Dubrovnik” je dugoročni projekt Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i Grada Dubrovnika  koji je započeo usvajanjem “Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika” od strane Gradskog vijeća. Prema navedenoj strategiji definirano je izvođenje projekta “Smart City Dubrovnik” kroz veći broj manjih projekata koji su međusobno povezani, ali mogu funkcionirati i samostalno kao odvojene cjeline.

Cilj projekta je realizacija većeg broja ICT projekata temeljenih na „Strategiji razvoja pametnog grada Dubrovnika“, što će imati značajan pozitivni utjecaj na standard života građana. Svi projekti moraju biti izvedeni planski i u međusobnoj koordinaciji, s posebnim naglaskom na Open Data koncept, prema kojem bi razni podaci prikupljeni iz okoliša bili dostupni građanima na korištenje . Ovakvim djelovanjem i sinergijom stvara se osnovni preduvjet za izradu IOC-a (Intelligent Operations Center) – centra u kojem se prikupljaju, analiziraju i prikazuju svi podaci raznih senzorskih mreža (temperatura zraka, vlaga zraka i tla, nadzor prometa vozila i pješaka, stanje slobodnih parking mjesta, detekcija zvuka i smanjenje buke, potrošnja energije, potrošnja vod, itd).

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X