Dura
Novosti

ODRŽAO SE PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „CHESTNUT“ U PRAGU

ODRŽAO SE PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „CHESTNUT“ U PRAGU
ODRŽAO SE PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „CHESTNUT“ U PRAGU
Partnerski sastanak u sklopu projekta CHESTNUT održao se 11. i 12. listopada u gradu Pragu (Češka). Sastanku su nazočili predstavnici svih 13 projektnih partnera iz 8 različitih zemalja, a Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA predstavlja jednog od partnera te kroz projekt nastoji uvesti nove ideje i provesti nove mjere u daljnjem razvoju održivog prometa u Dubrovniku.
Sastankom su analizirani ostvareni rezultati u dosadašnjem tijeku provedbe projekta te su određene daljnje aktivnosti nužne za postizanje projektnih ciljeva. One će se temeljiti na transnacionalnom pristupu i aktivnom uključivanju dionika odgovornih za funkcioniranje prometa na lokalnoj razini. U suradnji s timom stručnjaka za mobilnost bit će razvijeni scenariji mobilnosti i izrađen nacrt Održivog plana urbane mobilnosti (SUMP), a sukladno specifičnim potrebama dubrovačkog urbanog područja bit će definirana i provedena odgovarajuća pilot-akcija. U sklopu posjeta Pragu pri kojem su se posjetitelji preko organiziranog obilaska i održanih predavanja središnjeg gradskog područja upoznali s provedenim prometnim rješenjima u gradu Pragu.
Projekt CHESTNUT financiran je od strane Programa transnacionalne suradnje DUNAV 2014.-2020.; njime je obuhvaćen niz funkcionalnih gradskih područja, uključujući i dubrovačko, koja međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti. Projektom se nastoji utjecati na negativne učinke intenzivnih dnevnih migracija koje za posljedicu imaju velike prometne gužve i porast zagađenja pri emisiji štetnih plinova. Jedan od ciljeva projekta jest i širenje postignutih rezultata među akterima na svakom gradskom području te među različitim gradskim središtima, a sve u svrhu postizanja veće suradnje na svim razinama.
Datum:
17.10.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

NACRT PRIJEDLOGA ZA IZRADU SUMPA PROJEKTA CHESTNUT

Dura

ODRŽAN PARTNERSKI SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA CHESTNUT

Dura

ODRŽAN ZADNJI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA CHESTNUT

Dura

ANKETA – istraživanje mobilnosti stanovnika Grada Dubrovnika

Dura

KICK-OFF SASTANAK PROJEKTA CHESTNUT

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X