Dura
Novosti

POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA

POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA
POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA

Otvoren je javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Cilj poziva

Pozivom se želi povećati energetska učinkovitostkorištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama te dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.


Trajanje natječaja

Natječaj je otvoren od 10. listopada 2017. godine i traje do 17. siječnja 2018. godine, a raspisuje ga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.


Iznos i intenzitet potpore

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 114.000.000,00 kn. Minimalni iznos potpore po pojedinačnom projektu je 350.000,00 kn, dok je maksimalni iznos potpore po pojedinačnom projektu 20.000.000,00 kn.

Intenzitet potpore kreće se u rasponu od 45 do 85% ovisno o veličini prijavitelja i aktivnosti.


Prihvatljivi prijavitelji
 

Prijaviti se mogu mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti. Prihvatljivi su prijavitelji koji su poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja B, odjeljaka 05-09 te područja C, odjeljaka 13-33. Projekti se moraju provoditi u prihvatljivom zemljopisnom području, odnosno u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljive aktivnosti 

Aktivnost pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije obuhvaćaju:

  • izradu Prijavnih obrazaca;
  • izradu dokumentacije za nabavu roba, pružanja usluga i izvođenja radova uključujući planiranje i izradu opisa poslova i tehničkih specifikacija;
  • izradu ostale projektno-tehničke dokumentacije koja obuhvaća i glavni projekt koji uključuje proračun ušteda;
  • provedbu energetskog pregleda poduzeća u skladu s Pravilnikom o energetskom pregledu za velika poduzeća

U sklopu provedbe aktivnosti energetske obnove prihvatljive su sljedeće podaktivnosti:

  • Podaktivnost 1: Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u proizvodnim pogonima;
  • Podaktivnost 2: Energetska obnova zgrada.

Također je prihvatljiva i aktivnost demontaže i zbrinjavanja opreme.


Način prijave
 

Poziv se vodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga s rokom dostave projektnih prijedloga do 17. siječnja 2018. godine. Dostava projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 10. studenog 2017. godine.

Projektni prijedlog predaje se u jednom zatvorenom paketu ili omotnici preporučenom pošiljkom s povratnicom ili osobnom dostavom na adresu:

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (za Posredničko tijelo razine 2)

Radnička cesta 80

10000 Zagreb

Više informacija o samom pozivu možete pronaći na linku.

Datum:
12.11.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X