Dura
Novosti

PRIČE IZ INKUBATORA

PRIČE IZ INKUBATORA
PRIČE IZ INKUBATORA

U našem inkubatoru mnogo je kreativnih stanara koji koriste sve prednosi modernih tehnologija, stoga donosimo još jednu zanimljivu priču. Pixel design d.o.o., tvrtka u vlasništvu Tomislava Nadramije, bavi se izradom web stranice, razvojem aplikacija i igrica kako za mobilne uređaje tako i desktop platforme. Osim toga, tvrtka se bavi i internet marketingom, grafičkim dizajnom, te raznim programskim rješenjima.

S Tomom smo se našli na kavi i kratko popričali o počecima Pixel designa. Tomo je ležeran i nadasve zabavan, a kad krene pričati o poslu, to radi s takvom lakoćom, da se zapravo zapitate ima li u Pixelu uopće “težih” dana. Jedno je sigurno, kao i svi naši sugovornici – mladi poduzetnici, iz njega zrači entuzijazam, koji se, sad smo već sigurni, nalazi na hodnicima Poduzetničkog inkubatora razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.

“Pixel design se bavi izradom web stranica, razvojem aplikacija za mobilne uređaje i desktop platforme. U sklopu našeg poslovanja je i internet marketing, nezaobilazni i usudio bih se reći jedan od najvažnijih dijelova marketinga svake tvrtke danas budući da je internet naša svakodnevnica. Također se uspješno bavimo grafičkim dizajnom i raznim programskim rješenjima. Ukratko, stalno smo na kompjuteru.” – priča nam Tomo što se sve odvija svakodnevno u Pixelu.

– Pixel je “srušio” Sponzu

Dubrovčanima, a i šire, Pixel design je najpoznatiji po 3D mapping-u, kojeg su prvi izveli u Dubrovniku. U vrevi vruće ljetne noći, kada je Stradun prepun domaćih i posjetitelja, ispred nebrojene publike, odradili su svoj 3D mapping na Sponzi. Svi su bili oduševljeni prikazanim, a video se dugo dijelio po društvenim mrežama kao “must see”.

“Vjerujem, ipak, kako smo najpoznatiji po 3D mappingu. Budući smo jedan od prvih timova koji se počeo baviti s 3D mappingom, ne samo na našem području nego i u Europi. Iza nas je dosta velikih i uspješnih projekata, koji su imali veliku medijsku pozornost, pa se upravo zbog toga ta djelatnost najviše veže uz naše ime. ”- kazuje nam Tomo, te ističe upravo Sponzu kao jedan od dražih projekata u gradu Dubrovniku, pa nastavlja:“Poigrali smo se Sponzom, promijenili je, srušili je na momenat; sve je to bilo zanimljivo i efektno jer se sve događalo u mraku radi same vidljivosti projekcije, a uključena je i glazba koja daje dodatni “wow” efekt.”

Projection mapping inače predstavlja tehniku projekcije kojom je moguće gotovo svaku površinu ili predmet pretvoriti u nezaboravno 3D iskustvo. Od zgrada, zidova i arhitektonskih instalacija do sportskih terena, automobila i ljudi.

Cilj mu je statične površine pretvoriti u interaktivni, 3D display, odnosno iskriviti, te utjecati na percepciju gledatelja projiciranjem složenih 3D struktura, objekata i animacija na razne površine te tako stvoriti ‘wow’ efekt i zabaviti promatrača. Za kvalitetan Projection mapping potrebna je adekvatna oprema i programska podrška. Neizbježan segment svake video projekcije je naravno zvuk, jer bez njega nema posebnog efekta.

– Lakše je kad si među sebi sličnima – početnicima

Zak kraj našeg ugodnog razgovora, Tomo nam je otkrio što je njemu značio boravak u inkubatoru: “Inkubator je pomogao na više načina, ne samo što je bio velika financijska olakšica, koja vjerujem da je svima dobrodošla, pogotovo u prve dvije godine poslovanja, dok se firma još formira. Bilo je zanimljivo upoznati mlade i kreativne ljude, koji također imaju neke svoje ideje i pokreću vlastite poslove. Mjesto na kojemu si mogao susretati svakodnevno te ljude, razgovarati o poslu, jedan drugoga preporučiti za neki posao ili se udružiti za napraviti isti. Svakako, mislim da je poduzetnički inkubator hvale vrijedan projekt i preporučio bih ga svim mladim poduzetnicima koji žele pokrenuti vlastiti posao.”

Datum:
23.11.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X