Dura
Novosti

2ND CHANCE- PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

2ND CHANCE- PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ
2ND CHANCE-  PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

U sklopu mreže 2nd Chance – Waking up the “sleeping giants” financirane iz URBACTII programa, jučer je održano predstavljanje Prijedloga plana revitalizacije ljetnikovca Gučetić kao društveno – kulturnog centra i Memorijalnog centra Ruđer Bošković u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA.

U uvodnom govoru prisutnima su se obratili Ana Marija Pilato, direktorica DURA-e i Marko Ercegović, predstavnik nacionalne URBACT točke za Hrvatsku.  Ercegović je istaknuo kako je program usmjeren gradovima koji žele usvojiti nova znanja, odnosno gradovima koji žele živjeti održivo i inovativno. Upravo je URBACT zadužen za  informiranje, ukoliko se neki grad želi okušati u tome, naglasio je u kratkom izlaganju.

Prijedlog plana predstavili su učenici Gimnazije Dubrovnik, Antonio Mustahinić, Karlo Krilanović i Romana Dominković. Prijedlog je predstavljen na inovativan i zanimljiv način – dramskom igrom naziva Ljetnikovac Gučetić, koju su s njima pripremile prof. Matilda Perković i prof. Lucijana Pendo.

Dugotrajni pljesak  brojnih okupljenih koji su ispunili Umjetničku galeriju najveća su nagrada učenicima  koji su ujedinili svoj talent i ljubav prema glumi i zajedno sa svojim mentoricama  pripremili izvedbu te prezentirali prijedlog Plana na jedan potpuno nov i zanimljiv način.

U izradi Prijedloga akcijskog plana sudjelovali su predstavnici lokalne akcijske grupe: Grad Dubrovnik – UO za kulturu i baštinu, UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, UO za gospodarenje gradskom imovinom, UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo; Sportska udruga Komolac, udruga Art radionica Lazareti, Dubrovačke knjižnice – podružnica u Novoj Mokošici, Kulturno-umjetničko društvo Sv. Juraj Osojnik, udruga Placa – kolektiv za istraživanje o prostoru; OŠ Mokošica, udruga Eko centar Zeleno Sunce i dječji vrtić Pčelica.

Cilj projekta bio je  razviti akcijski plan revitalizacije ljetnikovca Gučetić koristeći i propitujući participativne modele programiranja i upravljanja društveno kulturnim centrom u svrhu stvaranja identitetskog prostora koji uistinu „pripada” zajednici te u skladu s time ljetnikovcu Gučetić namijenjena je funkcija društveno–kulturnog centra, dijelom posvećenog liku i djelu Ruđera Boškovića.

Voditeljica projekta bila je Svjetlana Šimunović, a koordinatorica lokalne akcijske grupe Jelena Brbora, više stručne suradnice za lokalni razvoj i fondove Europske unije Dubrovačke razvojne agencije DURA-e.

Više o mreži 2nd Chance možete pogledati na : http://urbact.eu/2nd-chance i 2ND Chance: Ljetnikovac Gučetić_Društveno-kulturni centar

Publikacija je u elektroničkom izdanju dostupna na www.dura.hr

 

Datum:
25.04.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

VOICES FROM THE SLEEPING GIANTS

Dura

Održan 4. partnerski sastanak projekta 2nd Chance

Dura

Partnerski sastanak projekta 2nd Chance u Napulju

Dura

2ND CHANCE – 5 PARTNERSKI SASTANAK

Dura

U DUBROVNIKU ODRŽAN BILATERALNI SASTANAK MREŽE „2ND CHANCE“

Dura

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANKA PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

PREDSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

Dura

Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a

Dura

Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić

Dura

FINALNA KONFERENCIJA “2ND CHANCE”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X