Dura
Novosti

2ND CHANCE- PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

2ND CHANCE- PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ
2ND CHANCE-  PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

U sklopu mreže 2nd Chance – Waking up the “sleeping giants” financirane iz URBACTII programa, jučer je održano predstavljanje Prijedloga plana revitalizacije ljetnikovca Gučetić kao društveno – kulturnog centra i Memorijalnog centra Ruđer Bošković u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA.

U uvodnom govoru prisutnima su se obratili Ana Marija Pilato, direktorica DURA-e i Marko Ercegović, predstavnik nacionalne URBACT točke za Hrvatsku.  Ercegović je istaknuo kako je program usmjeren gradovima koji žele usvojiti nova znanja, odnosno gradovima koji žele živjeti održivo i inovativno. Upravo je URBACT zadužen za  informiranje, ukoliko se neki grad želi okušati u tome, naglasio je u kratkom izlaganju.

Prijedlog plana predstavili su učenici Gimnazije Dubrovnik, Antonio Mustahinić, Karlo Krilanović i Romana Dominković. Prijedlog je predstavljen na inovativan i zanimljiv način – dramskom igrom naziva Ljetnikovac Gučetić, koju su s njima pripremile prof. Matilda Perković i prof. Lucijana Pendo.

Dugotrajni pljesak  brojnih okupljenih koji su ispunili Umjetničku galeriju najveća su nagrada učenicima  koji su ujedinili svoj talent i ljubav prema glumi i zajedno sa svojim mentoricama  pripremili izvedbu te prezentirali prijedlog Plana na jedan potpuno nov i zanimljiv način.

U izradi Prijedloga akcijskog plana sudjelovali su predstavnici lokalne akcijske grupe: Grad Dubrovnik – UO za kulturu i baštinu, UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, UO za gospodarenje gradskom imovinom, UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo; Sportska udruga Komolac, udruga Art radionica Lazareti, Dubrovačke knjižnice – podružnica u Novoj Mokošici, Kulturno-umjetničko društvo Sv. Juraj Osojnik, udruga Placa – kolektiv za istraživanje o prostoru; OŠ Mokošica, udruga Eko centar Zeleno Sunce i dječji vrtić Pčelica.

Cilj projekta bio je  razviti akcijski plan revitalizacije ljetnikovca Gučetić koristeći i propitujući participativne modele programiranja i upravljanja društveno kulturnim centrom u svrhu stvaranja identitetskog prostora koji uistinu „pripada” zajednici te u skladu s time ljetnikovcu Gučetić namijenjena je funkcija društveno–kulturnog centra, dijelom posvećenog liku i djelu Ruđera Boškovića.

Voditeljica projekta bila je Svjetlana Šimunović, a koordinatorica lokalne akcijske grupe Jelena Brbora, više stručne suradnice za lokalni razvoj i fondove Europske unije Dubrovačke razvojne agencije DURA-e.

Više o mreži 2nd Chance možete pogledati na : http://urbact.eu/2nd-chance i 2ND Chance: Ljetnikovac Gučetić_Društveno-kulturni centar

Publikacija je u elektroničkom izdanju dostupna na www.dura.hr

 

Datum:
25.04.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a

Dura

Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić

Dura

2ND CHANCE – 5 PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Partnerski sastanak projekta 2nd Chance u Napulju

Dura

FINALNA KONFERENCIJA “2ND CHANCE”

Dura

VOICES FROM THE SLEEPING GIANTS

Dura

PREDSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

Dura

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANKA PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

U DUBROVNIKU ODRŽAN BILATERALNI SASTANAK MREŽE „2ND CHANCE“

Dura

Održan 4. partnerski sastanak projekta 2nd Chance

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X