Dura
Novosti

PREDSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

PREDSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ
PREDSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

Grad Dubrovnik i Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA d.o.o. održat će predstavljanje Prijedloga plana revitalizacije ljetnikovca Gučetić kao društveno – kulturnog centra  i Memorijalnog centra Ruđer Bošković u utorak, 24.travnja 2018. godine u Umjetničkoj galeriji (Frana Supila 23) s početkom u 19 sati.

Prijedlog plana realiziran je u sklopu mreže 2nd Chance – Waking up the “sleeping giants” financirane iz URBACTII programa. URBACT III ne osigurava sredstva za infrastrukturna ulaganja  već podržava mjere namijenjene kreatorima javnih politika, izgradnji kapaciteta za upravljanje gradovima, edukaciji građana, podizanju svijesti o održivom urbanom razvoju i sličnim aktivnostima.

Suradnja europskih gradova u okviru programa URBACT III zamišljena je kroz uspostavljanje i rad tri vrste mreža gradova. Grad Dubrovnik i DURA sudjelovali su u ‘Mreži za planiranje aktivnosti’ koja omogućava izrade integriranih strategija i akcijske planove održivog urbanog razvoja. U projektu osim grada Dubrovnika sudjelovalo je još 10 drugih europskih gradova (Lublin, Poljska;  Chemnitz,  Njemačka;  Brussels, Belgija; Caen, Francuska; Liverpool, UK;  Gijon, Španjolska;  Porto, Portugal;  Genoa, Italija i Maribor, Slovenija).

Mreža 2nd Chance bavi se rehabilitacijom nedovoljno iskorištenih zgrada i znamenitosti u gradovima s ciljem osiguravanje prostora za zajedničko dobro. Cilj projekta bio je razviti akcijski plan revitalizacije ljetnikovca Gučetić koristeći i propitujući participativne modele programiranja i upravljanja društveno kulturnim centrom u svrhu stvaranja identitetskog prostora koji uistinu „pripada” zajednici te u skladu s time ljetnikovcu Gučetić namijenjena je funkcija društveno–kulturnog centra, dijelom posvećenog liku i djelu Ruđera Boškovića.

U izradi Prijedloga akcijskog plana sudjelovali su predstavnici lokalne akcijske grupe: Grad Dubrovnik – UO za kulturu i baštinu, UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, UO za gospodarenje gradskom imovinom, UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo; Sportska udruga Komolac, udruga Art radionica Lazareti, Dubrovačke knjižnice – podružnica u Novoj Mokošici, Kulturno-umjetničko društvo Sv. Juraj Osojnik,  udruga Placa – kolektiv za istraživanje o prostoru; OŠ Mokošica, udruga Eko centar Zeleno Sunce i dječji vrtić Pčelica.

U uvodnom govoru prisutnima će se obratiti Ana Marija Pilato, direktorica DURA-e i  Marko  Ercegović , predstavnik nacionalne URBACT točke za Hrvatsku.

Prijedlog plana predstavit će  učenici Gimnazije Dubrovnik, Antonio Mustahinić, Karlo Krilanović i Romana Dominković. Prijedlog će biti predstavljen na inovativan i zanimljiv način – dramskom igrom naziva Ljetnikovac Gučetić, koju su s njima pripremile prof. Matilda Perković i prof. Lucijana Pendo.

Više o mreži 2nd Chance možete pogledati na : http://urbact.eu/2nd-chance i 2ND Chance: Ljetnikovac Gučetić_Društveno-kulturni centar

Publikaciju možete pogledati ovdje.

Datum:
17.04.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan 4. partnerski sastanak projekta 2nd Chance

Dura

2ND CHANCE – 5 PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a

Dura

VOICES FROM THE SLEEPING GIANTS

Dura

FINALNA KONFERENCIJA “2ND CHANCE”

Dura

U DUBROVNIKU ODRŽAN BILATERALNI SASTANAK MREŽE „2ND CHANCE“

Dura

Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić

Dura

Partnerski sastanak projekta 2nd Chance u Napulju

Dura

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANKA PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

2ND CHANCE- PREDSTAVLJEN PRIJEDLOGA PLANA REVITALIZACIJE LJETNIKOVCA GUČETIĆ

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X