Dura
Novosti

5. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE ODRŽAN U ZADRU

5. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE ODRŽAN U ZADRU
5. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE ODRŽAN U ZADRU

U okviru projekta “SMILE- “FirSt and last Mile Inter-modal mobiLity in congested urban arEas of Adrion Region” održan je peti partnerski sastanak u Zadru od 16. do 18. lipnja na kojem je sudjelovala djelatnica DURA-e Tea Gjivić Puzović.

Projekt SMILE kroz svoje aktivnosti ima za cilj poboljšati životno okruženje u područjima visoke gustoće prometa podržavanjem prometnih politika usmjerenih na smanjenje emisija stakleničkih plinova, širenjem ideje održivijeg načina transporta koji podrazumijeva veće korištenje javnog prijevoza, biciklizam, električna i hibridna vozila, smanjiti visoki pritisak na obalnim i prekograničnim cestama, smanjiti učinke neučinkovite isporuke tereta i negativne učinke turističke aktivnosti.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti svih projektnih partnera, kao i one koje se tek moraju provesti, a sve u cilju ispunjenja projektnih aktivnosti do kraja projekta.

Pritom je poseban naglasak bio na scenarijima za mobilnost u svim gradovima partnerima u skladu sa zajedničkim međunarodnim predloškom, koji će biti temelj za kreiranje najboljeg scenarija mobilnosti za svakog pojedinog projektnog partnera. Također se razgovaralo o mogućnostima izrade aplikacija koje bi pratile dolaske turiste, vodila bi se statistika dolazaka u destinaciju, kretanje turista po destinaciji te na temelju prikupljenih podataka dovelo bi se do zaključaka na koji način smanjiti CO2 plinove u navedenim destinacijama.

Na sastanku je sudjelovalo 12 projektnih partnera iz 7 država Jadransko – jonskog područja.

Projekt je financiran iz Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje (ADRION) 2014. -2020., a provodi se od 01. siječnja 2018. do 31. listopada 2019. godine.

Datum:
18.07.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X