Dura
Novosti

ZAPOČELA STARTUP AKADEMIJA

ZAPOČELA STARTUP AKADEMIJA
ZAPOČELA STARTUP AKADEMIJA

Nakon ljetne pauze Razvojna agencija Grada Dubrovnika nastavlja sa Startup Akademijom. Prva održana radionica u jesenskom ciklusu je „Pokreni svoj posao”.

Na interaktivnoj radionici polaznici su dobili odgovore na slijedeća pitanja:

1.         Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekom je bolje otvoriti obrt, nekom drugom d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?

2.         Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?

3.         Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?

4.         Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?

5.         Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?

6.         Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?

7.         Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?

8.         Kako koristiti poticaje zapošljavanja?

9.         Tko može koristiti mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje?

Radionicu je vodila Antea Kaleb, poslovna savjetnica s petbaestogodišnjim iskustvom na poslovima financijskog i poslovnog konzaltinga. Vlasnica je agencije za poslovno savjetovanje i od 2006. godine direktorica društva ADUT d.o.o. specijaliziranog za usluge knjigovodstva, računovodstva i poslovnog savjetovanja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Računovodstvo i revizija. Članica je Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split.

Radionici je prisustvovalo 18 polaznika.

Datum:
04.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X