Dura
Novosti

DURA DOMAĆIN PREDAVANJA O KLIMATSKIM PROMJENAMA

DURA DOMAĆIN PREDAVANJA O KLIMATSKIM PROMJENAMA
DURA DOMAĆIN PREDAVANJA O KLIMATSKIM PROMJENAMA

20181003_103336
20181003_104600
agenda
ideal
ideal_2
20181003_110647


Razvojna agencija Grada Dubrovnika – DURA, od 03. do 04. listopada 2018, u sklopu EU projekta iDEAL, domaćin je dvodnevnog događanja pod nazivom „Digital planning and managing risk of climate changes“ koje se trenutno održava u hotelu Rixos Libertas.  Događanje je otvoreno za javnost i svi zainteresirani su dobrodošli.  

Sva predavanja i paneli su na engleskom jeziku, a razgovara se o aktualnim temama vezanim za klimatske promjene, njihovom planiranju i utjecaju na okoliš te mogućnosti digitalne transformacije kao važnog dijela planiranja rizika od klimatskih promjena. Ujedno,  predstavljen je i projekt iDEAL (DEcision support for Adaptation pLan), koji je dio programa Interreg prekogranične suradnje Italije i Hrvatske u čijem provođenju uz DURA-u, kao glavni partner projekta iz Hrvatske, sudjeluje Istarska Regionalna Energetska agencija IRENA, te talijanski partneri: Općina Pesaro, Općina Misano Adriatico, Regionalni nacionalni park “Coast dunes park from Torre Canne to Torre San Leonardo” i Sveučilište Iuav iz Venecije.

Podsjetimo, cilj projekta iDEAL je poboljšanje sustava praćenja klimatskih promjena i planiranje mjera prilagodbe za rješavanje specifičnih učinaka na obuhvaćenim regijama, a krajnji rezultat bit će izrada plana prilagodbe klimatskim promjenama. Projekt je vrijedan 799.191,80 EUR, a za aktivnosti DURA-e osigurano je 135.318,00 EUR.

Istarska županija i Grad Dubrovnik bit će tako među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati savjete Europske komisije koja potiče sve zemlje članice na prilagodbu klimatskim promjenama i izradu planova prilagodbe.

Planirano trajanje projekta je od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

Datum:
03.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA IDEAL

Dura

JAVNA NABAVA – USLUGE PRIPREME I PROVEDBE KOMUNIKACIJSKIH ALATA U SKLOPU PROJEKTA „IDEAL“ – PONOVLJENI POSTUPAK

Dura

DURA PREDSTAVILA PLAN PRILAGODBE NA KLIMATSKE PROMJENE ZA GRAD DUBROVNIK

Dura

PROJEKT iDEAL – DUBROVNIK ĆE BITI MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ U PRILAGODBI KLIMATSKIH PROMJENA

Dura

DURA ORGANIZIRA DVODNEVNO DOGAĐANJE U SKLOPU PROJEKTA IDEAL

Dura

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA IDEAL

Dura

PROJEKT IDEAL – I. PARTNERSKI SASTANAK

Dura

DURA ODRŽALA INFO DAN PROJEKTA IDEAL

Dura

TEHNIČKI SASTANAK PROJEKTA iDEAL

Dura

DURA PRISUSTVOVALA KONFERENCIJI NA TEMU KLIMATSKIH PROMJENA I DRUŠTVENO-EKONOMSKIH RIZIKA

Dura

EU PROJEKT IDEAL – POZIV NA DOSTAVU PONUDA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X