Dura
Novosti

DURA DOMAĆIN PREDAVANJA O KLIMATSKIM PROMJENAMA

DURA DOMAĆIN PREDAVANJA O KLIMATSKIM PROMJENAMA
DURA DOMAĆIN PREDAVANJA O KLIMATSKIM PROMJENAMA

20181003_103336
20181003_104600
agenda
ideal
ideal_2
20181003_110647


Razvojna agencija Grada Dubrovnika – DURA, od 03. do 04. listopada 2018, u sklopu EU projekta iDEAL, domaćin je dvodnevnog događanja pod nazivom „Digital planning and managing risk of climate changes“ koje se trenutno održava u hotelu Rixos Libertas.  Događanje je otvoreno za javnost i svi zainteresirani su dobrodošli.  

Sva predavanja i paneli su na engleskom jeziku, a razgovara se o aktualnim temama vezanim za klimatske promjene, njihovom planiranju i utjecaju na okoliš te mogućnosti digitalne transformacije kao važnog dijela planiranja rizika od klimatskih promjena. Ujedno,  predstavljen je i projekt iDEAL (DEcision support for Adaptation pLan), koji je dio programa Interreg prekogranične suradnje Italije i Hrvatske u čijem provođenju uz DURA-u, kao glavni partner projekta iz Hrvatske, sudjeluje Istarska Regionalna Energetska agencija IRENA, te talijanski partneri: Općina Pesaro, Općina Misano Adriatico, Regionalni nacionalni park “Coast dunes park from Torre Canne to Torre San Leonardo” i Sveučilište Iuav iz Venecije.

Podsjetimo, cilj projekta iDEAL je poboljšanje sustava praćenja klimatskih promjena i planiranje mjera prilagodbe za rješavanje specifičnih učinaka na obuhvaćenim regijama, a krajnji rezultat bit će izrada plana prilagodbe klimatskim promjenama. Projekt je vrijedan 799.191,80 EUR, a za aktivnosti DURA-e osigurano je 135.318,00 EUR.

Istarska županija i Grad Dubrovnik bit će tako među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati savjete Europske komisije koja potiče sve zemlje članice na prilagodbu klimatskim promjenama i izradu planova prilagodbe.

Planirano trajanje projekta je od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

Datum:
03.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EU PROJEKT IDEAL – POZIV NA DOSTAVU PONUDA

Dura

DURA PRISUSTVOVALA KONFERENCIJI NA TEMU KLIMATSKIH PROMJENA I DRUŠTVENO-EKONOMSKIH RIZIKA

Dura

DURA ORGANIZIRA DVODNEVNO DOGAĐANJE U SKLOPU PROJEKTA IDEAL

Dura

PROJEKT IDEAL – I. PARTNERSKI SASTANAK

Dura

JAVNA NABAVA – USLUGE PRIPREME I PROVEDBE KOMUNIKACIJSKIH ALATA U SKLOPU PROJEKTA „IDEAL“ – PONOVLJENI POSTUPAK

Dura

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA IDEAL

Dura

DURA PREDSTAVILA PLAN PRILAGODBE NA KLIMATSKE PROMJENE ZA GRAD DUBROVNIK

Dura

DURA ODRŽALA INFO DAN PROJEKTA IDEAL

Dura

FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA IDEAL

Dura

TEHNIČKI SASTANAK PROJEKTA iDEAL

Dura

PROJEKT iDEAL – DUBROVNIK ĆE BITI MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ U PRILAGODBI KLIMATSKIH PROMJENA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X