Dura
Projekti

Active NGO’s

Active NGO’s
Active NGO's

Projekt: Active NGO’s

Program: Urbact – Transfer Networks

Specifični cilj projekta: Prijenos znanja o različitim oblicima javno-civilnog partnerstva, a posebice primjera ‘NGO HOUSE’ iz Rige.

Trajanje projekta: 4.12.2018.-4.12.2020.

Glavni partner: Riga, Latvija

Partneri:

Dubrovačka razvojna agencija DURA

Siracusa

Santa Pola Council

Brighton & Hove City Council

Espoo

 

Vrijednost cijelog projekta: 541.955,53 EUR

Vrijednost projekta za DURA-u : 73.401,04 EUR

Financiranje od EU : 62.390,88 EUR                 

Sufinanciranje : 11.010,16 EUR


Opis i cilj projekta
:

Projekt Active NGO’s financiran je sredstvima Europske unije iz Programa Urbact – Mreže za transfer. Projekt se razvio na temelju primjera dobre prakse NGO HOUSE u Rigi s ciljem da se elementi latvijskog primjera prenesu na ostale partnere uz mreži. U projektu sudjeluju: Riga kao nositelj, Siracusa, Santa Pola, Brighton & Hove City Council, Espoo i DURA. Svrha ‘ NGo HOUSE’ je osnažiti civilno društvo, osvijestiti ulogu građana o mogućnostima doprinosa zajednici i suradnji s gradskom administracijom. NGO House u Rigi promovira socijalnu inkluziju i građansku participaciju.

Mreža za transfer realizirat će se kroz rad radne skupine za prijenos i usvajanje znanja, zajedničke transnacionalne sastanke, izradu ‘Transfer dnevnika’ te kontinuiranu podršku među partnerima kako bi se što više uspješnih elemenata istog ili sličnog rada partnera razmijenilo i usvojilo lokalno.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X