Dura
Novosti

NAPLATA POTRAŽIVANJA KAO GORUĆI PROBLEM PODUZETNIKA

NAPLATA POTRAŽIVANJA KAO GORUĆI PROBLEM PODUZETNIKA
NAPLATA POTRAŽIVANJA KAO GORUĆI PROBLEM PODUZETNIKA

Ovaj tjedan nam je kao predavač došao g. Ozren Hudina, mag.oec. s 14-godišnjim iskustvom u bankarstvu, osnivač i direktor tvrtke KOLAH CONSULTING. Karijeru je započeo u Volksbank d.d. pa zatim prelazi u Zagrebačku banku d.d., Partner banku d.d. gdje je zadužen za kompletni postupak naplate potraživanja fizičkih i pravnih osoba.

 

U današnjem poduzetničkom svijetu, problem s naplatom potraživanja (uz loš porezni sustav, tromu, glomaznu, neučinkovitu birokraciju i sl.) većina poduzetnika navodi kao jedan od ključnih problema tekućeg poslovanja i jedan od najvećih faktora ograničavanja rasta u Republici Hrvatskoj. Iz tog razloga Razvojna agencija Grada Dubrovnka organizirala je radionicu “Učinkovita naplata potraživanja” jer upravo učinkovito upravljanje naplatom i dobro postavljeni procesi naplate jedan su od ključeva uspješnog poslovanja tvrtke i minimiziranja gubitaka.

 

Paralelno uz bankarsku karijeru, g. Hudina posljednjih 10 godina je i vanjski suradnik za nekoliko konzultantskih kuća koje se bave financijskim savjetovanjem, izradom poslovnih planova, upravljanjem projektima i sl.  te predavač na nekoliko poslovnih škola na teme analize financijskih izvještaja, procjene boniteta, izrade poslovnih planova i investicijskih studija, naplate potraživanja i upravljanja lošim plasmanima te prodajnih i prezentacijskih vještina.Kakva su iskustva g. Ozrena Hudina, kazao nam je u kratkom razgovoru:

 

Već 10-tak godina držim edukacije na različite teme vezane uz upravljanje financijama, EU fondove i dr. na način da polaznicima ne prenosim samo teoriju već primarno svoje iskustvo stečeno kroz 15 godina rada u financijskom sektoru. Kao jedna od tema edukacija, koja se pojavila prvenstveno na traženje polaznika, je i Upravljanje naplatom. Naplata potraživanja u današnje doba je prepoznata kao jedan od ključnih organičavajućih čimbenika rasta i razvoja gospodarstva, prvenstveno u segmentu malih i srednjih poduzeća koja bi i trebala najvećim dijelom iznijeti navedeni rast. Kroz edukaciju kod polaznika pokušavam osvijestiti potrebu aktivnog bavljenja naplatom te im kroz stvarne primjere prikazujem modele postavljanja sustava naplate koji su se u praksi pokazali najučinkovitijima te ih koriste večine banaka, agencija za naplatu potraživanja i sl. Dosadašnje reakcije na edukaciju su gotovo uvijek bile i više nego dobre.

Smatram da je razlog tome prvenstveno u činjenici da se trudim polaznicima prezentirati puno primjera koji im jasno ukazuju kako neke procese posložiti u svojim tvrtkama. Uz navedeno, na svojim predavanjima ulažem puno truda da ista budu zanimljiva i da se  u konačnici i polaznici i ja ugodno osjećamo i uz učenje i dobro zabavimo,”

 

Posljednje zaposlenje g. Ozrena Hudina je na poziciji Voditelja sektora kreditnih rizika u J&T banci d.d. gdje je zadužen za procjene rizika ulaganja u velike investicijske projekte.

 

Osoba je s izuzetnim poznavanjem korporativnog bankarstva s obzirom da je aktivno radio na svim segmentima vezanim uz navedeno (prodaja, procjena rizika, upravljanje rizicima, work out) većim dijelom  na rukovodećim pozicijama. Specijalist je za korporativne financije, procjene boniteta, financijsku analizu, due dilligence, naplatu potraživanja i work out klijente.

 

Upravo te njegove vještine su najviše oduševile naše polaznike koji su imali samo riječi hvale za g. Hudina.

 

“Predavanje je bilo pravo osvježenje; neki procesi su nam demistificirani i zapravo su vrlo jednostavni kada Vas netko vodi kroz proces, tj. kada znate pravovremeno reagirati i ne dopustiti uopće da dođete u određeni problem. Velika je prednost g. Hudina što je cijelo vrijeme u doticaju s realnim sektorom i realnim problemima, to iskustvo je neprocjenjivo jer se teotrija, kao i u svemu drugome, uvelike razlikuje od prakse. Radionica je bila iznimno zanimljiva, korisna i ležerna, a ovim putem moram spomenuti i pohvaliti organizatore, DURA-u, na izboru teme i predavača jer nam upravo takvih radionica i pomoći treba.“ 

Datum:
02.03.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X