Dura
Novosti

DURA NA „SILA“ KONFERENCIJI NA OTOKU MLJETU

DURA NA „SILA“ KONFERENCIJI NA OTOKU MLJETU
DURA NA „SILA“ KONFERENCIJI NA OTOKU MLJETU

Konferencija “Smart Islands and Regions Labs – partnership development conference /SILA 2019” održala se po prvi put i to na otoku Mljetu od 30. rujna do 2. listopada 2019. godine. Program konferencije se sastojao od: tematske cjeline  o poslovanju i ulaganjima uključujući razvoj partnerstva i projekata, društvenih inovacija i utjecaj otočkih ljudi, te  međunarodna suradnja i razvojni projekti.

Osnovna namjera savjetovanja  je da pokrene ubrzano povezivanje svih dionika u razvoju otoka prema  programu EU parlamenta i hrvatskih strateških odrednica. U tom pogledu su ostvareni svi  zacrtani ciljevi savjetovanja i doneseni su korisni zaključci i pokrenute su konstruktivne inicijative. Prikazane su dobre prakse poglavito u primjeni ICT tehnologije i predstavili su se svi značajni dionici od državne uprave do industrije. Između ostalih, na konferenciji je djelatnica DURA-e Thea Soldo predstavila projekt Smart City i tako pokazala primjere dobre prakse iz Dubrovnika. Program “Smart island” će se nastaviti pod okriljem MIPRO-a (Hrvatska udruga za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju) u realnom i virtualnom okruženju.

Datum:
02.10.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X