Dura
Novosti

DURA NA EUROPSKOM TJEDNU REGIJA I GRADOVA U BRUXELLESU

DURA NA EUROPSKOM TJEDNU REGIJA I GRADOVA U BRUXELLESU
DURA NA EUROPSKOM TJEDNU REGIJA I GRADOVA U BRUXELLESU

Dubrovačka razvojna agencija DURA, zajedno s Udrugom Kinookus, sudjelovala je na radionici Slow Food Srednja Europa: kultura, baština, identitet i hrana, u srijedu 9. listopada u Briselskom kongresnom centru (Brussels Convention Centre). Na radionici su predstavljeni rezultati istoimenog europskog projekta koji se provodi u pet gradova Srednje Europe (Dubrovnik, Venecija, Krakow, Brno i Kecskemét) s ciljem stvaranja transnacionalnog modela za vrednovanje nematerijalne baštine hrane. Radionici su prisustvovale djelatnice DURA-e Kristina N. Vujanović i Alisa Aliti Vlašić.

 

Pored Piercarla Grimaldija, profesora na Gastronomskom sveučilištu u Pollenzu, Macieja Hofmana iz Odjela Europske komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu i Isabelle Marangoni iz Odjela za europske politike Grada Venecije, na radionici je u ime partnera iz Dubrovnika govorio i predsjednik Udruge Kinookus, Ivo Kara-Pešić. On je prisutnima predočio ideju hrane kao poveznice između materijalne i nematerijalne baštine i postignuća projekta na dubrovačkom području. Ovom prilikom najavljena je i multimedijalna izložba “Hranitelji Grada” čije će se otvorenje održati 22. studenog u Prirodoslovnom muzeju u Dubrovniku.

 

Radionicu je koordinirala Ursula Hudson, predsjednica Slow Food-a Njemačke i članica Međunarodnog savjeta Slow Food-a.

 

Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se ove godine održava od 7. do 10. listopada u Bruxellesu. Tijekom događaja službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.

 

Poveznica za više informacija o radionici: https://bit.ly/2VwVBqR .

 

 

Datum:
11.10.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X