Dura
Novosti

DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET
DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

U sklopu konferencije SDEWES2019 održan je “Clustering event” u sklopu projekta Eco-NautiNET kojem je cilj poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih poduzeća u nautičkom sektoru kroz inovativni model mreže suradnje između poduzetnika, poduzetničkih potpornih institucija i istraživačkih institucija u nautičkom sektoru.  Svrha projekta je olakšati usvajanje najboljih raspoloživih tehnologija (BAT) i inovacija u nautičkom sektoru korištenjem platforme za umrežavanje diljem ADRION regije. Mreža se trenutno sastoji od više od 80 malih i srednjih poduzetnika, sveučilišta i organizacija za podršku poslovanju i brzo raste.

Osim sudionika konferencije i istraživača, događaju su prisustvovali i lokalni poduzetnici s posebnim gostom iz iCATa, koji proizvodi tihe „zelene“ katamarane koji se pokreću na solarnu energiju. Gospodin Tomislav Uroda s FSB-a je predstavio inovativan pristup svog tima i proizvode za čisti pomorski prijevoz. Event je organiziraloSveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje kao jedan od partnera projekta.Na eventu je prisustvovala Marina Lazarević kao predstavnik DURA-e, također partner projekta, te Ivan Saltarić broker za područje Dubrovnika i okolice.

ECO-NautiNET platforma će dati priliku malim i srednjim poduzećima da se pridruže jadransko-jonskim ekološkim mrežama i podupiru inovaciju proizvoda kroz sudjelovanje istraživačkih instituta i sveučilišta. ECO-NautiNET mreža koja zajednički upravlja lokalnom organizacijom za podršku poslovne djelatnošću, surađivat će s istraživačkim institutima kako bi pomogli svojim zastupljenim malim i srednjim poduzećima razviti skup instrumenata i alata za poticanje inovativnosti i internacionalizacije, Projekt ECO-NautiNET financijski je podržan od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg ADRION.

Za više informacija posjetite stranice projekta (econautinet.adrioninterreg.eu/) ili posjetite platformu ECO-NautiNET (econautinet.fsb.hr/). 

Datum:
06.10.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽANA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECONUTINET” U TIRANI

Dura

Predstavljeni rezultati ECO-NautiNET PLUS projekta

Dura_user

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECO-NAUTINET”

Dura

ECO NAUTINET – EDUKACIJA ZA FACILITATORE I TOUTORE

Dura

DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

KONFERENCIJA I PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET U PULI

Dura

ECO-Nautinet PLUS

Dura_user

Poziv na online predavanje “Plava ekonomija i umrežavanje”

Dura_user

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA 3 STUDIJSKA PUTOVANJA

Dura

Stakeholders event u okviru projekta ECO-NautiNET PLUS

Dura_user

EDUKACIJA ZA BROKERE U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE ECONAUTINET PLATFORME

Dura

ECO-Nautinet

Dura

POZIV NA PREZENTACIJU ECONAUTINET PLATFORME

Dura

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Finalni event projeta EcoNautiNET PLUS

Dura_user

ODRŽAN SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X