Dura
Novosti

Stakeholders event u okviru projekta ECO-NautiNET PLUS

U sklopu 14. izdanja Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma u Marini Kaštela, dana 14.5.2022. održan je Stakeholders event u okviru projekta ECO-NautiNET PLUS na kojem je sudjelovao zaposlenik DURA-e, a i ujedno i voditelj projekta Ivan Saltarić.

Osim sudionika konferencija, istraživača, događaju su prisustvovali i lokalni poduzetnici koji su dionici nautičkog sektora. Event je organiziralo Sveučilište u Zagrebu – fakultet strojarstva i brodogradnje kao jedan od partnera projekta. Također u organizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom kao jedan i projektnih partnera samog projekta.

Gospodin Zlatko Košta iz Ministarstva more, prometa i infrastrukture otvorio je samu sjednicu te kroz zanimljivu prezentaciju prezentirao sve problematike upisa novih brodica i samo ispunjavanje CE certifikata. Zatim je gđa. Ines Despotović iz HAMAG BICRO nastavila sa tematikom programi kreditiranja bespovratnih sredstava HAMAG BICRO. Nastavno, Antun Pfeifer sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb napravio je uvod u platformu koja je kreirana od samog projekta ECO-NautiNET te sve male i srednje poduzetnike upoznao sa benefitima umrežavanja do konkurentnosti. Samu sjednicu završio je Prof. dr. sc. Smiljko Rudan, također sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb zajedno sa Prof. Izvor Grubišiće.

O samom projektu:

Cilj projekta je poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih poduzeća u nautičkom sektoru kroz inovativni model mreže temeljen na višerazinskom pristupu. Projekt će kapitalizirati postojeća testirana iskustva u nautičkoj mreži, pružajući također inovativne aspekte za prenosivost i održivost mreže, pružajući poslovnim organizacijama za podršku, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima nove instrumente koji podržavaju stvaranje i trajanje mreža s posebnim osvrtom na nautički sektor.

Trajanje projekta: 1.1.2022. – 30.6.2022., a financirano je iz Interreg V-B Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje (ADRION) 2014.-2020.

Kontakt osoba za više informacija: Ivan Saltaric, e-mail: isaltaric@dura.hr

This article has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the article is the sole responsibility of DURA and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or ADRION programme authorities.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

USPJEŠNO ZAVRŠENA 3 STUDIJSKA PUTOVANJA

Dura

KONFERENCIJA I PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET U PULI

Dura

POZIV NA PREZENTACIJU ECONAUTINET PLATFORME

Dura

Održan online partnerski sastanak projekta ECO-NautiNET PLUS

Dura_user

VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ECO-Nautinet PLUS

Dura_user

DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

Predstavljeni rezultati ECO-NautiNET PLUS projekta

Dura_user

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECONUTINET” U TIRANI

Dura

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE ECONAUTINET PLATFORME

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECO-NAUTINET”

Dura

ECO NAUTINET – EDUKACIJA ZA FACILITATORE I TOUTORE

Dura

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Poziv na predstavljanje projekta EcoNautiNET PLUS

Dura_user

ECO-Nautinet

Dura

ODRŽANA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

EDUKACIJA ZA BROKERE U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Finalni event projeta EcoNautiNET PLUS

Dura_user

DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Poziv na online predavanje “Plava ekonomija i umrežavanje”

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X