Dura
Novosti

VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET

VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET
VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET

VIRTUALNA KONFERENCIJA „SURADNJA I FINANCIRANJE INOVATIVNIH I EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIH PROIZVODA U NAUTIČKOM SEKTORU“

Organizirana je virtualna konferencija za mala i srednje poduzetnike, inovatore, poduzetničke potporne institucije i istraživačke organizacije u okviru Interreg ADRION projekta ECO-NautiNET na kojoj se raspravljale o vrućim temama u današnjem razdoblju, a koja se tiču ​​inovativnih rješenja i financija potrebnih za nove tržišne proizvode MSP u ADRION regiji.

Datumi konferencije bili su 23. i 24. lipnja 2020. godine, a organizirana je na platformi izrađenoj za vrijeme ECO-NautiNET projekta (http://econautinet.fsb.hr/). Na konferenciji je audio-vizualni materijal pripremljen i predstavljen u tri glavne sesije:

1. Istraživačke teme i mogućnosti suradnje s istraživačkim institucijama

2. Marketing inovativnih proizvoda i ideja koje su predstavila poduzeća prisutna na ECO-NautiNET platformi

3. Gospodarstvo u krizi: Mjere i mogućnosti financiranja u razdoblju nakon epidemije krize,

Konferencija je organizirana korištenjem hibridnog formata koji je objedinio prezentacije i diskusije uživo pomiješane s kratkim video prezentacijama o nekoliko tema.Više od 50 sudionika bilo je u mogućnosti razgovarati i pregledati sve materijale koji su preneseni na platformu, uključujući kratke video prezentacije, materijale o inovativnim proizvodima, projekte implementirane u regiji ADRION i širem mediteranskom području, događaje uživo sa predstavnicima lokalnih, regionalnih i tijela tijela EU , za raspravu o mogućnostima u gospodarstvu i istraživanju.

Virtualna konferencija započela je uvodnim predavanjem na kojoj je dr. Giotopoulos, voditelj projekta Komore Achaia, predstavio glavne ciljeve projekta ECO-NautiNET i ključne ciljeve virtualne konferencije.

U okviru konferencije, voditeljica projekta Zajedničkog tajništva programa INTERREG ADRION gospođa Adela Franja održala je prezentaciju pod nazivom „Dosadašnje iskustvo programa ADRION, naučene lekcije, odraz budućnosti“, putem koje su svi sudionici informirani o budućnosti programa ADRION te imali mogućnost konstruktivnog dijaloga s vrijednim rezultatima.

Nadalje, prof. Nikitakos koordinator za tematski klaster 1: „Plavi rast i povezani pametni rast programa ADRION“ sve je sudionike informirao o svim ADRION projektima tematskog prioriteta 1 „Inovativna i pametna regija“ i upoznao sa zajedničkim aktivnostima kapitalizacije ADRION projekata.

Drugi dio konferencije pod nazivom „Prezentacije ideja suradnje istraživača u mreži ECO-NautiNET“ moderirao je g. Antun Pfeifer sa Sveučilišta u Zagrebu, a nekoliko live i video prezentacija realizirali su istraživači sa sveučilišta i MSP-ovi iz svih partnerske zemlje.

Svi su istraživači iznijeli nekoliko zanimljivih područja mogućih suradnji i istraživanja s naglaskom na eko-inovacije. Sve prezentacije i videozapisi dostupni su putem ECO-NautiNET platforme.

Nakon toga, treći i posljednji dio prvog dana konferencije pod nazivom „Prezentacije inovativnih proizvoda od strane MSP-a u mreži ECO-NautiNET“ pružilo je priliku nekoliko MSP-a iz područja ADRION-a da predstave svoje inovativne proizvode i usluge u nautičkom sektoru. Sudionici su mogli razmijeniti informacije i pitanja te identificirati zajedničke izazove i mogućnosti suradnje.

Drugi dan započeo je panelom pod nazivom “Gospodarstvo u krizi: Mjere i mogućnosti financiranja u razdoblju nakon epidemije krize” na kojoj su g. Marko Jurčić – savjetnik predsjednice Hrvatske gospodarske komore i gospođa Elena Jan Papadopoulou – menadžment Direktor El Yachtinga (Grčka) predstavili ključne izazove, pitanja s kojima su se suočavala mala i srednja poduzeća u ovom kriznom razdoblju zbog pandemije COVID-19.MSP i sudionici bili su informirani o nacionalnim i EU inicijativama koje se planiraju u slijedećem razdoblju a ponuditi će financijsku i operativnu potporu malim i srednjim poduzetnicima koja su pogođena pandemijom krize COVID-19.

Konferencija je završila mrežnim zasjedanjem partnera ADRION projekata i raspravom o budućim temama suradnje i projektnim aplikacijama, koju je moderirao prof. Nikitakos koordinator za tematski klaster 1: Plavi rast i s tim povezan pametni rast ADRION programa. Ovaj sastanak je omogućio partnerima na projektu ADRION i malim i srednjim poduzećima da utvrde zajedničke izazove i probleme, koji mogu biti temelj za buduću suradnju.

Sve prezentacije i rezultati konferencija dostupni su putem ECO-NautiNET platforme:

http://econautinet.fsb.hr/

Datum:
25.06.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

ECO NAUTINET – EDUKACIJA ZA FACILITATORE I TOUTORE

Dura

KONFERENCIJA I PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET U PULI

Dura

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Finalni event projeta EcoNautiNET PLUS

Dura_user

Poziv na online predavanje “Plava ekonomija i umrežavanje”

Dura_user

DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA 3 STUDIJSKA PUTOVANJA

Dura

ODRŽANA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE ECONAUTINET PLATFORME

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECO-NAUTINET”

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECONUTINET” U TIRANI

Dura

Stakeholders event u okviru projekta ECO-NautiNET PLUS

Dura_user

POZIV NA PREZENTACIJU ECONAUTINET PLATFORME

Dura

EDUKACIJA ZA BROKERE U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ECO-Nautinet PLUS

Dura_user

ECO-Nautinet

Dura

Predstavljeni rezultati ECO-NautiNET PLUS projekta

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X