Dura
Novosti

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA “ECONAUTINET”

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA “ECONAUTINET”
USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA

ECONAUTINET PROJEKT – Mrežna podrška malim i srednjim poduzećima u nautičkom sektoru s područja Jadransko-jonske regije. Radi se o inovativnoj inicijativi financiranoj u okviru programa Adrion – europski transnacionalni program koji ulaže u regionalne inovacijske sustave, kulturnu i prirodnu baštinu, otpornost na okoliš, održivi promet i mobilnost, kao i izgradnja kapaciteta.

Tijekom 24 mjeseca trajanja projekta (zaključno s 31-01-2020) glavni partner: Chamber of Achaia, te ostali partneri: Regionalni Razvojni Centar Koper; Sveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje; C.N.A Udruženje poduzetnika Provincije Ravena; Hrvatska gospodarska komora – Pula; Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o.; EC Poslovno inovacijski centar Attika; Gospodarska i industrijska komora Tirana će snažno surađivati ​​kako bi se suočili s izazovima projekta, odnosno:

  1. Uhvatiti se u koštac s nedostatkom inovativne suradnje među malim i srednjim poduzetnicima diljem Jadransko-jonskog područja, koristeći postojeća uspješna iskustva u EU-a iz području mrežnog modela organizacije i osiguravajući sudionicima obuke, podučavanje i najnovije tehnologije dostupne u nautičkom sektoru;
  2. Ostvariti konkretne mogućnosti suradnje u pogledu procesa i inovacija proizvoda među malim i srednjim poduzećima u ADRION zoni.

Glavni ključni rezultat projekta je ECONautiNET mreža, mreža suradnje između poduzetnika, organizacija za podršku poslovanju i istraživačkih instituta. Web platforma će se posebno usredotočiti na ECO rješenja u nautičkom sektoru, razviti niz instrumenata i alata za poticanje inovacija te internacionalizaciji malih i srednjih poduzeća diljem Jadransko-jonskog područja. Cilj je olakšati uspostavu učinkovite i stabilne suradnje između malih i srednjih poduzeća i / ili istraživačkih instituta zahvaljujući zajedničkoj platformi zajedničkog sustava upravljanja, u cilju poboljšanja konkurentnosti i inovacija u nautičkom sektoru.

U uključenim zemljama (Grčkoj, Italiji, Hrvatskoj, Albaniji) pomorski i nautički sektor vrlo je važan za lokalno i nacionalno plavo gospodarstvo, ali u isto vrijeme nije u mogućnosti iskoristiti svoj stvarni potencijal inovacija za održivi i pametan rast. Razlog tome je sama karakteristika poduzetnika tog sktora, prije svega malih i srednjih koja često nemaju dovoljno organizacijskih i ekonomskih kapaciteta za održavanje konkurentnosti na globalnim tržištima. Za ta poduzeća, biti konkurentan i ostati živ znači biti u mogućnosti širiti se na međunarodnom tržištu, stvarajući mreže kao polugu rasta, razmjenu znanja i stvaranje novih poslovnih mogućnosti izvan lokalnih ekosustava.

Zahvaljujući projektnim pilot aktivnostima i glavnim rezultatima, partneri će početi surađivati, dijeliti znanja, alate i stručnjake (tzv. “Agenti promjena”), nastojeći povećati konkurentnost nautičkog i pomorskog sektora definiranjem zajedničke strategije intervencije na cijelom području Jadransko-jonske regije, te u cilju promicanja platforme za suradnju, privlačenje tvrtki i dionika drugih zemalja unutar i izvan Europe.

Svi rezultati bit će besplatno dostupni u skladu s preporukama EU. Više pojedinosti i informacije potražite na web-lokaciji projekta i društvenim stranicama na adresi:

https://econautinet.adrioninterreg.eu/

https://it-it.facebook.com/ECONautiNet/

http://www.adrioninterreg.eu/

Datum:
26.02.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ECO-Nautinet PLUS

Dura_user

VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Predstavljeni rezultati ECO-NautiNET PLUS projekta

Dura_user

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECO-NAUTINET”

Dura

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE ECONAUTINET PLATFORME

Dura

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

EDUKACIJA ZA BROKERE U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽANA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

Finalni event projeta EcoNautiNET PLUS

Dura_user

DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ECO NAUTINET – EDUKACIJA ZA FACILITATORE I TOUTORE

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA 3 STUDIJSKA PUTOVANJA

Dura

Stakeholders event u okviru projekta ECO-NautiNET PLUS

Dura_user

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

ODRŽAN SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

KONFERENCIJA I PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET U PULI

Dura

Poziv na online predavanje “Plava ekonomija i umrežavanje”

Dura_user

POZIV NA PREZENTACIJU ECONAUTINET PLATFORME

Dura

DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ECO-Nautinet

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECONUTINET” U TIRANI

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X