Dura
Novosti

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET
ODRŽAN 4. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Četvrti partnerski sastanak projekta Econautinet održava se danas 06. veljače 2019. godine u Izoli, Slovenija na kojemu je RRC Koper bio domaćin. Na sastaku je sudjelovala djelatnica DURA-e Marijana Puljas.

Na sastanku su se prezentirale provedene aktivnosti u projektu, platforma za umrežavanje SME-a u nautičkom sektoru, kao i aktivnosti koje će uskoro uslijediti.

Cilj projekta je poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih poduzeća u nautičkom sektoru kroz inovativni model mreže temeljen na višerazinskom pristupu:

– sudjelovanje, motiviranje i obuka malih i srednjih poduzeća s ciljem međunarodnih poslovnih umrežavanja,

– odabir i osposobljavanje ključnih osoba za potporu stvaranju, održavanja i rasta mreža (voditelji, mentori),

– stvaranje web platforme s posebnim naglaskom na ECO rješenja u nautičkom sektoru. Platforma će dati priliku malim i srednjim poduzećima da se pridruže jadransko-jonskim ekološkim mrežama i podupiru inovaciju proizvoda kroz sudjelovanje istraživačkih instituta i sveučilišta. ECO-NautiNET mreža koja zajednički upravlja lokalnom organizacijom za podršku poslovne djelatnošću, surađivat će s istraživačkim institutima kako bi pomogli svojim zastupljenim malim i srednjim poduzećima razviti skup instrumenata i alata za poticanje inovativnosti i internacionalizacije,

– Zajednički sustav upravljanja među organizacijama za potporu poduzetništvu, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima,

– stvaranje skupa instrumenata (kao što je sektor e-učenja u platformi) kako bi se osigurao i olakšao rast I prenosivost rezultata,

– korištenje određenog alata za potporu inovacijama i prijenosu novih tehnologija “spremnih za tržište” od istraživača do malih i srednjih poduzeća.

Projekt će kapitalizirati postojeća testirana iskustva u nautičkoj mreži, pružajući također inovativne aspekte za prenosivosti i održivost mreže, pružajući poslovnim organizacijama za podršku, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima nove instrumente koji podržavaju stvaranje i trajanje mreža s posebnim osvrtom na nautički sektor.

Partneri na projektu uz DURA-u su: Regionalni Razvojni Centar Koper, Sveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje, C.N.A Udruženje poduzetnika Provincije Ravena, Hrvatska gospodarska komora – Pula, EC Poslovno inovacijski centar Attika i Gospodarska i industrijska komora Tirana.

Ukupna vrijednost projekta je 871.076,20 EUR, a vrijednost za DURA-u je 99.538 EUR.

“This article has been produced with financial assistance of the European Union. The content of the article is the sole responsibility of City of Dubrovnik development agency DURA and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of European Union and/or ADRION programme authorities”

Datum:
06.02.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽANA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ECO NAUTINET – EDUKACIJA ZA FACILITATORE I TOUTORE

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECO-NAUTINET”

Dura

POZIV NA PREZENTACIJU ECONAUTINET PLATFORME

Dura

Predstavljeni rezultati ECO-NautiNET PLUS projekta

Dura_user

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE ECONAUTINET PLATFORME

Dura

VIRTUALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

KONFERENCIJA I PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ECONAUTINET U PULI

Dura

ODRŽAN SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA GODINA PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

Finalni event projeta EcoNautiNET PLUS

Dura_user

ECO-Nautinet PLUS

Dura_user

Poziv na online predavanje “Plava ekonomija i umrežavanje”

Dura_user

PETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “ECONUTINET” U TIRANI

Dura

DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ECO-Nautinet

Dura

EDUKACIJA ZA BROKERE U OKVIRU PROJEKTA ECONAUTINET

Dura

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “ECONAUTINET”

Dura

USPJEŠNO ZAVRŠENA 3 STUDIJSKA PUTOVANJA

Dura

Stakeholders event u okviru projekta ECO-NautiNET PLUS

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X