Dura
Novosti

CONVID – 19 ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA

CONVID – 19 ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA
CONVID - 19 ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA

Hamag-Bicro objavio je novi financijski instrument „COVID-19 zajam za obrtna sredstva“ koji je namijenjen subjektima malog gospodarstva koji su pogođeni pandemijom korona virusa. Cilj Financijskog instrumenta je osigurati dodatnu likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Krajnji korisnik mora dokazati da je korona virus imao negativan utjecaj na poslovanje u vidu pada prihoda od minimalno 20% u prvom kvartalu ili jednakog predviđenog pada prihoda u narednim kvartalima 2020. godine uslijed jednog ili više razloga:

– otkazivanja ugovornih poslova i/ili narudžbi, rezervacija, eventa, kongresa i sl.
– nemogućnosti ili otežane isporuke naručenih i proizvedenih roba, odnosno nemogućnosti izvršenja ugovorenih radova ili usluga i sl.
– nemogućnosti ili otežane mogućnosti kupnje sirovina, repromaterijala, alata i strojeva neophodnih za poslovanje i sl.
– ili drugih razloga koje je moguće dokazati (npr. mjesečni ili kvartalni PDV obrasci iz kojih je vidljivo smanjenje vrijednosti izlaznih računa), ovisno o specifičnosti pojedine djelatnosti.

Pad prihoda se uspoređuje s istim razdobljem u 2019.g., odnosno za prijavitelje koje u tom period nisu bili osnovani sa zadnjim kvartalom u 2019.g.. Za djelatnosti kojima nije naložena obustava rada Odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske (npr. trgovina na malo mješovitom robom, pekarnice, taxi službe i sl.) nije moguće odobriti zajam na temelju projekcije pada prihoda nego isključivo na temelju dokazanog pada prihoda u prvom kvartalu

Maskimalni iznos: do 750.000,00 kuna

Kamatna stopa: 0,25%

Rok korištenja: do 6 mjeseci

Poček: do 12 mjeseci ukoliko je rok otplate najmanje 2 godine

Rok otplate: do 5 godina uključujući poček

Instrument osiguranja: zadužnica korisnika zajma

Cjeloviti tekst programa možete preuzeti OVDJE

Dokumentaciju koju je potrebno priložiti možete pogledati OVDJE

Datum:
07.04.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X