Dura
Novosti

ZAPOČELO ONLINE DOGAĐANJE “URBACT e-University”

ZAPOČELO ONLINE DOGAĐANJE “URBACT e-University”
ZAPOČELO ONLINE DOGAĐANJE

15. rujna 2020.godine započeo je URBACT e-University, online događanje namijenjeno sudionicima tzv. mreža za planiranje, među kojima je i mreža ‘’Tourism friendly cities’’ čiji je partner  Dubrovačka razvojna agencija DURA.

Iako je ove godine domaćin URBACT University-a trebao biti baš Dubrovnik, zbog situacije sa panedmijom organizatori su bili  prisiljeni cijeli događaj prebaciti u digitalni oblik.

E-University je ekskuzivno dizajniran za članove lokalnih grupa URBACT iz trenutnih mreža za planiranje koji će biti odgovorni za sukreiranje lokalnih integriranih akcijskih planova. Za sudjelovanje na e-Universityu registriralo se  više od 500 sudionika iz cijele Europe uz sudjelovanje i predstavnika afričkih gradova iz mreže ASTON.

Voditeljica projekta Tourism Friendly Cities Nataša Mirić sudjeluje na 8 online radionica koje će proći kroz ciklus planiranja aktivnosti i istražiti različite alate koji će predstavnicima gradova pomoći da poboljšaju svoje vještine te upoznaju s praktičnim vježbama koji će lokalne zajednice promaknuti u moćne aktere promjena.

Pored E-university-a, aktivnosti projekta Tourism Friendly cities nastavljaju se kroz pripremu za novi ciklus ULG radionica, povodom čega je održan i online sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić. Na sastanku je dogovoren nastavak aktivnosti na projektu ‘’Respect the City’’ koji će biti integriran u projektne aktivnosti Tourism Friendly Cities projekta te služiti podloga za buduće strateške dokumente Grada Dubrovnika.

Slijedeće ULG sa glavnim dionicima i predstavnicima svih relevantnih institucija u Gradu Dubrovniku planirane su u kroz listopad 2020.godine.

Datum:
22.09.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan završni sastanak dionika ULG grupe projekta “Tourism Friendly Cities”

Dura_user

Krenula besplatna brodska linija Porat-Gruž u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT!

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X