Dura
Novosti

Održan završni sastanak dionika ULG grupe projekta “Tourism Friendly Cities”

Završni i osmi po redu  sastanak dionika tzv. ULG grupe projekta “Tourism Friendly Cities” održan je 22. srpnja 2022 godine u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA-e.

Osim projektne voditeljice Nataše Mirić te ULG koordinatorice Alise Aliti Vlašić, sastanku su nazočili predstavnici ULG grupe koja je od početka projekta u rujnu 2019. godine radila na kreiranju Integrativnog Akcijskog Plana (IAP-a) kao glavnog outputa projekta.

U uvodnom dijelu, projektna voditeljica Nataša Mirić je zahvalila svim sudionicima na vrijednom doprinosu koji su dali u protekle 2.5 godine, te naglasila važnost ovakvih projekata u kojima zaposlenici javnih i privatnih tvrtki, predstavnici gradskih kotareva, raznih udruga te građani grada zajednički sudjeluju u donošenju plana aktivnosti koje vode ka održivom upravljanju turizmom u gradu Dubrovniku te doprinose ravnoteži između lokalne zajednice i posjetitelja. Također, članovi ULG grupe kroz radionice i webinare su dobili priliku da iznesu svoja dosadašnja iskustva u svakodnevnom radu i životu,  te na taj način definiraju kako poboljšati kvalitetu života i usluga kroz provedbu održivih turističkih aktivnosti.

IAP je nastavak Respect the City akcijskog plana, koji je ovom prilikom poslužio kao početna platforma za definiranje ciljeva te aktivnosti, te je kao temeljni dokument za razdoblje do 2025. godine okosnica budućih projekata koji će biti prijavljeni na fondove EU.

Da podsjetimo, TOURISM FRIENDLY CITIES je projekt koji se provodio unutar URBACT III programa, a za cilj  trebao istražiti kako turizam može biti održiv u srednje velikim gradovima te na koji način se može smanjiti njegov negativan utjecaj na sociološku, gospodarsku i okolišnu sliku tih gradova.

Devet partnerskih gradova iz različitih zemalja EU (Genova, Rovaniemi, Druskininkai, Krakow, Dun Laoghaire, Braga, Venecija, Caceres i Dubrovnik) je kroz participativni pristup putem gore navedene ULG (‘’Urbact Local Group’’) grupe tijekom dvije i pol godine provedbe projekta osmislilo i provelo niz aktivnosti, među kojima su i pilot aktivnosti poput one uvođenja brodske linije u svrhu javnog prijevoza na relaciji Stara gradska luka -Gruž u ljetnim mjesecima 2021. godine, koje su rezultirale jasnom vizijom i nizom budućih koraka u provođenju održivog razvoja i napretka lokalne zajednice.

Sve aktivnosti projekta možete pročitati na web stranici: https://urbact.eu/tourism-friendly-cities

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Krenula besplatna brodska linija Porat-Gruž u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT!

Dura_user

ZAPOČELO ONLINE DOGAĐANJE “URBACT e-University”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X