Dura
Novosti

Održana prva u nizu LAG radionica u Studentskom domu u Dubrovniku

 

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo zahtjev inicijative s dubrovačkoga područja o formiranju novih LAG-ova s četiri jedinice lokalne samouprave, u ponedjeljak 25. srpnja od 9:00 do 13:00 sati u Studentskom domu u Dubrovniku održana je prva u nizu LAG radionica u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i inicijative za osnivanje Lokalne akcijske grupe na južnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj radionice bila je edukacija članova inicijative, ali i svih zainteresiranih, potencijalnih dionika budućega LAG-a s područja četiriju jedinica lokalne samouprave – Konavala, Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja te Grada Dubrovnika, a koji u tekućem programskom razdoblju nisu ispunili uvjet za osnivanje LAG-a.

Radionicu je u ime Ministarstva poljoprivrede vodio Ivan Ciprijan iz Službe za razvoj lokalne zajednice. Nakon pozdravnih riječi i kratkoga uvodnog izlaganja o stanju izrade Strateškog plana ZPP RH 2023-2027 i LEADER principima, Ciprijan je prisutne informirao o sastavnicama, procesu izrade i važnosti LRS-a 2023-2027 za budući LAG.

Na radionici je kao primjer dobre poslovne prakse sudjelovala i Katarina Slejko, voditeljica susjednoga LAG-a 5 koja je prisutnima predstavila rad LAG-a i projekte na kojima su do sada radili.

Posljednji dio radionice bio je namijenjen za pitanja i komentare sudionika, a budući da ih nije nedostajalo najbolji su dokaz zainteresiranosti kako gospodarskoga i javnog, tako i civilnog sektora. Gospodin Ciprijan zaključno je dodao kako je ovo samo prva u nizu planiranih radionica za buduće dionike najmlađega županijskog LAG-a koji bi se trebao oformiti do kraja ove godine.

Na radionici su sudjelovali predstavnici jedinica lokalnih samouprava, Dubrovačka razvojne agencija DURA-e, Regionalne agencije DUNEA te zainteresirani budući članove iz gospodarskog, civilnog i javnog sektora.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X