Dura
Novosti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA OPERA II

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA OPERA II
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA OPERA II

Projekt ‘Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II’ službeno je završio danas održavanjem konferencije na kojoj su, zbog epidemioloških mjera, sudjelovali samo projektni partneri. Predstavnici DURA-e su bili predsjednica Uprave Ana Marija Pilato Krile te koordinatorica projekta Marijana Puljas.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju, kao nositelja projekta, u projektu vrijednom 1.496.689,54 kune te Dubrovačku razvojnu agenciju DURA d.o.o.,  sudjelovali su I Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Regionalna agencija DUNEA, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilište u Dubrovniku, i Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge.

Kroz projekt OPERA II aktivno se kroz 34 specijalizirane radionice, s preko 250 sudionika i na osam lokacija diljem Dubrovačko-neretvanske županije radilo na povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada, kao i jačanju kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala DNŽ.

Okupljenim partnerima uvodno se obratila zamjenica župana i ujedno i predsjednica Partnerskog vijeća, Žaklina Marević koja je i ovom prilikom još jednom istaknula cilj i svrhu projekta.

‘Zahvaljujem vam što ste bili dio projekt OPERA II kroz koji smo, između mnogobrojnih aktivnosti, revidirali i izradili novu Strategiju razvoja ljudskih potencijala DNŽ 2021.-2027. godine koja će biti javno dostupna nakon usvajanja na sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko neretvanske županije. U sklopu Strategije dana je analiza društveno ekonomskog stanja koja obuhvaća opće i administrativne podatke o samoj županiji kao i o infrastrukturi, demografiji, gospodarstvu, tržištu rada, obrazovanju i socijalnoj skrbi. Napravljena je i SWOT analiza sustava razvoja ljudskih potencijala, a definirana je i vizija strategije koja glasi „Do 2027. godine DNŽ imat će uključivo i fleksibilno tržište rada s visokom razinom zaposlenosti te kvalitetnim i dostupnim društvenim, socijalnim i obrazovnim uslugama u zajednici za sve stanovnike“’, zaključila je zamjenica župana.

Strategijom su definirani i strateški ciljevi i mjere kojima će se to postići, te je definiran i institucionalni okvir za provedbu te su jasno definirani dionici provedbe kao i njihove uloge i zadaci.

Projektni partneri sažeto su predstavili aktivnosti koje su provodili od početka provedbe projekta, od svibnja 2018. godine, te na kraju projekta i rezultate čime su izrazili i zadovoljstvo sudjelovanja u projektu OPERA II koji je izvrsno prihvaćen u osnovnim i srednjim školama gdje su se radionice provodile.

Učenici su kroz 12 radionica u Dubrovniku, na Korčuli i u dolini Neretve kroz Start Up i STEM vikende učili o poduzetništvu, izradi poslovnog plana te su se upoznali s osnovama programiranja i više različitih STEM područja od elektrotehnike, elektronike i računarstva, prošli su i ‘Školu letenja dronom’ koja im je osim zabave, pružila i edukativni sadržaj.

Održano je i 10 dvodnevnih radionica za nezaposlene i ranjive skupine na tržištu rada na području Dubrovačko-neretvanske županije koji su stjecali znanja o tome kako pokrenuti svoj posao, prodati proizvod, kako napraviti poslovni plan i upravljati ljudskim potencijalima. Radionicu je uspješno završio 101 sudionik. Također, kroz projekt su održane tri dvodnevne i osam trodnevnih radionica za članove Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala DNŽ te predstavnike institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u sklopu poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”.

Datum:
16.11.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

STARTUP VIKEND U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

ŠKOLA LETENJA DRONOM U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

ŠKOLA LETENJA DRONOM U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

OPERA II – RAZVOJ I PROMOCIJA PARTNERSKOG VIJEĆA ZA TRŽIŠTE RADA I RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Dura

ŠKOLA LETENJA DRONOM U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

STEM RADIONICE U OKVIRU EU PROJEKTA “OPERA II”

Dura

PREDSTAVLJANJE NOVOODOBRENOG PROJEKTA – OPERA II

Dura

U TIJEKU DVODNEVNA RADIONICA “OSNOVE PODUZETNIŠTVA” U SKLOPU PROJEKTA “OPERA II”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X