Dura
Novosti

STARTUP VIKEND U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

STARTUP VIKEND U OKVIRU PROJEKTA OPERA II
STARTUP VIKEND U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Marin Držić sudjelovali su na „Startup weekendu“ koji se održao 18. i 19. listopada u prostorijama škole i Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o., ujedno i organizatora radionice.

Startup weekend je organiziran u sklopu projekta OPERA II – “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ te je bila namijenjena osnovnoškolcima. Trenutni ekonomski čimbenici su u potpunosti promijenili pogled na poduzetništvo koje je postalo nezaobilazan pokretač zapošljavanja i gospodarskog rasta i iz tog razloga nastojali uključiti učenike u razvoj poduzetničke ideje koju samostalno izaberu.

Ovaj Startup weekend je osmišljen na način da učenike inspirira i motivira na poduzetničko promišljanje. Uz dva dana smo kroz platno poslovnog modela pojasnili učenicima proces razvoja i ispitivanja svoje ideje. Uz pomoć stručne mentore, u dva dana, timovi su razvijali svoje poduzetničke ideje te su kroz praktično iskustvo dobili mogućnost prepoznati čimbenike koji dovode do uspjeha na tržištu.

Također smo uz koordinaciju kolega s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik razradili i temu „Upravljanje ljudskim potencijalima“. Učenici su kroz metodu igranja uloga vježbali postupak odabira novog zaposlenika. Učili su raditi analizu radnog mjesta (što osoba na poslu treba točno raditi, koje osobine i vještine/znanja treba imati), kako privući nove zaposlenike, kako voditi selekcijski intervju i donijeti odluku o zapošljavanju.

Startup weekendu je prisustvovalo 13 učenika, podijeljeni u 4 tima. Pobjednički tim čine učenici sedmog razreda OŠ Marina Držića: Karmen Marija Đurić, Tyra Vladić, Vito Šutalo i Đuro Bunda s projektom „Color lab cafe“ i ovim putem im čestitamo, a čestitamo i ostalima jer konkurencija je stvarno bila jaka i svi su oduševili s kreativnošću u razvoju ideje i prezentacijskim vještima. Mi samo možemo dodati, samo tako nastavite.

Datum:
19.10.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ŠKOLA LETENJA DRONOM U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

U TIJEKU DVODNEVNA RADIONICA “OSNOVE PODUZETNIŠTVA” U SKLOPU PROJEKTA “OPERA II”

Dura

PREDSTAVLJANJE NOVOODOBRENOG PROJEKTA – OPERA II

Dura

STEM RADIONICE U OKVIRU EU PROJEKTA “OPERA II”

Dura

ŠKOLA LETENJA DRONOM U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

OPERA II – RAZVOJ I PROMOCIJA PARTNERSKOG VIJEĆA ZA TRŽIŠTE RADA I RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Dura

ŠKOLA LETENJA DRONOM U OKVIRU PROJEKTA OPERA II

Dura

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA OPERA II

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X