Dura
Novosti

DURA sudjelovala na webinaru “Kako povijesne gradove učiniti održivijima”

DURA sudjelovala na webinaru “Kako povijesne gradove učiniti održivijima”
DURA sudjelovala na webinaru

20. siječnja 2021. godine održan je webinar “Kako povijesne gradove učiniti održivijima”, organiziran od strane projektnog tima POCITYF i „Sharing Cities“. Na webinaru je sudjelovao djelatnik DURA-e Mato Mojaš.

Projektni tim POCITYF i „Sharing Cities“ predstavili su svoje pristupe u stvaranju održivih povijesnih gradova.

Gradovi sa kulturnom baštinom obično se suočavaju s mnogim tehničkim i zakonskim preprekama kada započnu proces postajanja održivijim.

U sklopu webinara predstavljeni su koraci koji se poduzimaju u procesu, analizom pravnog okvira na europskoj, portugalskoj i nizozemskoj razini te predstavljanjem nekih tehničkih prepreka s kojim se suočava grad Évora.

Također je predstavljen i pristup koji je slijedio „Sharing Cities“ u dubinskoj adaptaciji povijesnih zgrada u Lisabonu i Londonu.

Govornici i teme su bili:

• „Kako zakoni i propisi čine održivost kulturno-povijesne baštine izazovnom“ – Ceciel Nieuwenhout, Rijksuniversiteit Groningen

• “Prevladavanje tehničkih izazova u primjeni rješenja POCITYF u Évori” – Nuno Bilo, Câmara Municipal de Évora

• „Dubinska adaptacija zgrada kulturne baštine – pristup dijeljenja gradova“ – Eduardo Silva, Lisboa E-nova

Datum:
22.01.2021
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X