Dura
Novosti

I-PORTUNUS OBJAVIO DVA POZIVA ZA MOBILNOST UMJETNIKA I PROFESIONALACA U KULTURI

I-PORTUNUS OBJAVIO DVA POZIVA ZA MOBILNOST UMJETNIKA I PROFESIONALACA U KULTURI
I-PORTUNUS OBJAVIO DVA POZIVA ZA MOBILNOST UMJETNIKA I PROFESIONALACA U KULTURI

Desk Kreativne Europe organizirao je webinar na temu „i-Portunus – mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u 2021.“ koji je održan 25. siječnja 2021. godine. Povodom otvaranja dva nova poziva, djelatnica DURA-e sudjelovala je na webinaru na kojem je prezentiran i-Portunus, pilot-projekt Europske komisije koji se provodi u okviru programa Kreativna Europa, a namijenjen je za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca. Pilot projekt čini partnerski konzorcij Goethe institut, Institut Français i Izolyatsia, a trajat će od kraja 2020. do kraja 2021. godine.

 

Za mnoge umjetnike i  profesionalce u kulturnim sektorima mobilnost je neophodna, a danas je izazovnija nego ikad prije. i-Portunus želi ponuditi transnacionalnu mobilnost, gdje i kada je to moguće, ali po potrebi i virtualnim ili kombiniranim varijacijama mobilnosti. i-Portunus će u periodu od 2020.- 2021. raspisat pet otvorenih natječaja za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u području glazbe, književnih prijevoda, arhitekture i kulturne baštine. Ukupni proračun namijenjen potpori za mobilnost procjenjuje se na 500.000,00 EUR kojim će se financirati približno 250 prijava.

 

Trenutno su otvorena tri poziva za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u području glazbe, književnih prijevoda i arhitekture. Podršku je moguće ostvariti za pojedinačnu ili grupnu mobilnost (maksimalno do 5 osoba). Više informacija: https://www.i-portunus.eu

 

Dodatni pozivi kroz domaćine (Funding via hosts) bit će objavljeni tijekom proljeća i ljeta 2021.

 

Tijekom webinara svoje iskustvo o prijavi projekta i sudjelovanju na i-Portunusu podijelila je hrvatska umjetnica Sara Renar.

 

Datum:
26.01.2021
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X